BÀSQUET - ACB
Esports 09/04/2011

Un líder amb dubtes a la pista d'un Madrid crescut

L'eliminació de l'Eurolliga contra el Panathinaikòs ha passat factura a l'equip de Xavi Pascual. Sense Joan Carles Navarro, el Barça visita la pista d'un Madrid que viu el millor moment de la temporada.

Martí Molina
2 min
Jaka Lakovic, durant el partit d'anada contra el Madrid al Palau Blaugrana, que va guanyar l'equip de Xavi Pascual.

Barcelona.L'última vegada que Regal Barça i Reial Madrid es van enfrontar va ser a la final de Copa del Rei. Els culers es van imposar (68-60) i, a més de sumar un nou títol, la secció va engrandir encara més una estadística escandalosa: 11 victòries en 12 partits. L'única derrota, ara fa un any, pràcticament intranscendent, va ser al segon partit dels quarts de final de l'Eurolliga.

Però de cara al partit d'avui (la Caja Mágica, 18 hores), aquests números difícilment serveixen de referent. En el bàsquet, com en tots els esports, l'estat anímic és un component important. I si fins fa uns dies el Barça afrontava els clàssics amb seguretat i convençut de la victòria, aquesta vegada ho fa el Madrid.

Són moments difícils per al conjunt que entrena Xavi Pascual. Eliminat de l'Eurolliga contra el Panathinaikòs, no podrà disputar la final four del Sant Jordi. En l'última jornada de l'ACB va perdre a casa contra el Bilbao Basket a la pròrroga i, a més, perd per a aquest partit una de les peces claus, Joan Carles Navarro, que no s'ha pogut recuperar a temps d'una lesió muscular a la cama esquerra. "Hem d'intentar retrobar els mecanismes que teníem abans de quedar eliminats i, sobretot, ser optimistes", comentava el capità, Roger Grimau, en una entrevista a la web del club.

Tot al contrari del que passa al Reial Madrid. Ara fa un mes, amb la dimissió d'Ettore Messina -argumentava que havia perdut el control del vestidor-, semblava que els blancs tocaven fons. Però era una percepció enganyosa. L'equip era segon a la Lliga i estava classificat per als quarts de l'Eurolliga. Lele Molin es va fer càrrec de la secció i va culminar la feina: va situar els blancs a només una victòria del Barça a l'ACB i els va classificar per a una final four , la del Sant Jordi, 15 anys després. Tota una alenada d'aire fresc per a un equip que se sent guanyador i que arriba a la cita carregat de moral.

D'altra banda, els blancs hauran de jugar el clàssic només dos dies després de derrotar el València a l'Eurolliga -el Barça ha tingut tota la setmana per preparar l'enfrontament- i tindrà els dubtes fins a última hora de Sergio Rodríguez i Sergi Llull. "Confio que l'equip serà capaç de sobreposar-se després de l'esforç físic i mental de dijous", comentava l'entrenador.

Separats per una victòria

Els dos equips estan separats per només una victòria al capdavant de l'ACB. El Regal Barça és líder, però el Reial Madrid pot igualar-lo a la classificació quan només falten 6 partits per acabar la fase regular. Tot i això, els blaugranes tenen l'avantatge d'haver guanyat de vint punts a la primera volta (95-75) i tenen pràcticament assegurat l' average de cara a la classificació final.

El clàssic d'aquesta tarda enfrontarà les dues millors defenses de l'ACB. El Barça és l'equip que encaixa menys punts (65), seguit del Madrid (69). En canvi, els dos conjunts empaten en l'aspecte ofensiu, amb 76 punts a favor. D'altra banda, els blancs dominen en la captura de rebots, especialment els ofensius, mentre que els de Xavi Pascual són millors recuperadors de pilotes.

stats