LLIGA DE CAMPIONS
Esports 04/05/2011

"És un èxit jugar la segona final en tres anys"

Pep Guardiola i el Barça tornaran a Wembley, aquest cop al nou Wembley. Després de guanyar la primera Champions com a jugador, el tècnic vol la quarta Lliga de Campions blaugrana des de la banqueta.

Nuria García
2 min
El tècnic del Barça, Pep Guardiola, felicita Leo Messi després que els blaugranes segellessin el passi a la final de Wembley.

Barcelona.Pep Guardiola va esclatar d'alegria quan l'àrbitre va xiular el final. I és lògic. La tensió acumulada després d'aquests quatre clàssics es convertia en felicitat un cop ja es podia dir en veu alta que el Barça seria un dels dos finalistes, que l'equip arribava a la final de Wembley. "És un èxit haver arribat a la segona final en tres anys", va dir Guardiola, que va destacar que se sentia molt orgullós dels seus jugadors. "La primera Champions la vam guanyar al vell Wembley, que ara ja no hi és. Ara anirem al nou a intentar guanyar la quarta", va apuntar el tècnic, que va aixecar la primera Champions del Barça vestit de curt al camp i ara, novament a Wembley, podria guanyar, des de la banqueta, la quarta del club. "Caldrà veure com arribem a la final, però primer tenim la Lliga i a veure si fem el pas definitiu aquest cap de setmana. La Champions és una competició molt bonica, però es decideix per petits detalls", va dir Guardiola, amb la seva prudència habitual.

Sobre les queixes del segon entrenador del Reial Madrid, Aitor Karanka, i dels jugadors del club blanc, que van afirmar quan es va acabar el partit que el Barça ha tingut durant tota l'eliminatòria ajudes arbitrals, Guardiola ha estat contundent: "Avui ja s'acaba tot. Han estat vint dies molt intensos, amb molta tensió. Ja no tinc més forces. Em sembla molt bé que la gent jutgi, per això hi som, però avui deixeu-nos gaudir d'aquest gran moment".

Del partit al Camp Nou, Guardiola va explicar que l'equip havia fet "una gran primera part". "Casillas ha demostrat la seva qualitat. Hem eliminat un equipàs. Han fet un gran partit, no han donat res per perdut, com ja sabíem. Mai no hem perdut la nostra essència, excepte en els primers deu minuts de partit", va comentar el tècnic, que va recordar que, al final, "si quan faltaven deu minuts ens haguessin fet un altre gol no sé si els nostres cors ho haurien aguantat". Per l'entrenador de Santpedor el més important és la valentia i el bon joc que va fer l'equip a la tornada. "Si ens haguéssim tirat enrere, amb la qualitat dels jugadors rivals no hi hauria hagut color. El Madrid ha jugat diferent de com ens va jugar al Bernabéu i nosaltres hem estat molt madurs i molt valents. Hem fet un autèntic partidàs."

No vol parlar de Mourinho

El tècnic blaugrana no va voler parlar de José Mourinho, l'altre protagonista de la nit. El tècnic del Reial Madrid va decidir que si no podia ser a la banqueta -estava sancionat- era millor no ser al Camp Nou. "Jo prefereixo que els col·legues siguin a les banquetes, però també m'he perdut alguns partits", va recordar Guardiola, que va evitar parlar de Mourinho i de l'àrbitre.

stats