TRAMPES AL FUTBOL
Esports 01/05/2012

L'Espanyol defensa l'honor

Ahir a la matinada algunes emissores de ràdio denunciaven pactes en alguns partits de la Lliga BBVA, entre els quals hi ha l'Espanyol-Sporting. Els dos clubs van desmentir-ho amb duresa i exigeixen una disculpa.

Natalia Arroyo
2 min
L'Espanyol defensa l'honor

BARCELONA.El partit entre l'Espanyol i l'Sporting podria haver estat pactat. Aquesta és l'acusació que la matinada de diumenge a dilluns va fer la cadena Cope a través del seu periodista Juan Antonio Alcalá (el mateix que va relacionar el Barça amb el dopatge el març del 2011) i que, com aquella vegada, va afirmar que una persona de la LFP de qui no podia donar el nom, l'havia alertat que l'Sporting guanyaria segur.

Ahir tots dos clubs van expressar la seva profunda "indignació" per veure's implicats en aquesta polèmica "desagradable" i van anunciar que prendran les mesures que calgui per restaurar el seu honor. L'Espanyol esperarà 24 hores per decidir quins processos judicials iniciarà i contra qui, mentre que l'Sporting, a través del seu president Manuel Vega-Arango, va avisar que defensarà la imatge i l'honor del club "fins al límit".

"Són fets molt greus que afecten els sentiments de la família blanc-i-blava -va explicar Rafael Entrena, responsable de l'àrea jurídica de l'Espanyol, en una compareixença convocada d'urgència-. El primer que volem saber és si la Cope mantindrà l'acusació i, després, que ens diguin d'on prové. La llibertat d'informació és un tema delicat però no es pot llançar la pedra i amagar la mà". A més, Joan Collet, conseller delegat de l'entitat blanc-i-blava, va afegir que el club arribarà "fins a les últimes conseqüències per defensar l'honor i la dignitat de l'Espanyol". En les pròximes hores es concretaran les mesures que prendrà el club.

La LFP no ha denunciat res

La cadena SER, també a la matinada, va alertar al programa El Larguero que la Lliga de Futbol Professional havia denunciat a la Fiscalia Anticorrupció "trampes" en alguns partits de la Lliga BBVA, però no va concretar de quins es desconfiava. Ahir la LFP va negar en un comunicat haver presentat cap denúncia, però reconeixia una trobada preventiva. "Fa unes setmanes [la LFP] va mantenir una reunió amb el fiscal general de l'Estat, que s'enquadra en l'interès de la LFP d'intentar prevenir qualsevol situació que es pogués produir fora del marc de legalitat", deia el text.

Moltes especulacions van vincular Javier Tebas amb la filtració de la LFP als mitjans de comunicació. L'ex vicepresident de la Lliga va ratificar ahir el comunicat de l'organisme i, parlant com a membre de la comissió delegada de la Lliga, va dir que no creia "que hi hagués res" en l'Espanyol-Sporting. L'advocat va recordar que des del desembre del 2010, la compra de partits s'inclou com a delicte en el Codi Penal. La LFP deixava clar ahir que "utilitzarà tots els mecanismes al seu abast per evitar el frau esportiu". La UEFA també està investigant el cas.

"És una qüestió d'honor"

"Els que, de manera temerària i frívola, han fet aquestes acusacions, hauran de respondre dels seus actes -deia, contundent, Entrena-. No es pot qüestionar la conducta exemplar de l'Espanyol al llarg dels més de cent anys d'història ni posar en dubte la nostra honorabilitat". Pochettino va fer un discurs similar en la prèvia al duel contra el Granada: "És un atac directe al club i a nosaltres [jugadors i tècnics]".

stats