Esports 21/02/2011

Sense joc ofensiu ni pressió, l'Espanyol no és el que ha de ser

N.a.
2 min

BarcelonaL'Osasuna va treure els colors ahir a l'Espanyol i, també, la seva pitjor versió a través d'un plantejament de partit molt estudiat i rigorós de Mendilibar. El nou tècnic del conjunt navarrès va saber com fer mal als periquitos i ho va posar en pràctica des del primer minut. Pressió sobre els jugadors interiors de més toc, Verdú i Javi Márquez, deixar que fossin els defenses els que iniciessin les jugades d'atac i avançar la línia defensiva per convidar els periquitos a rifar la pilota amb passades llargues sense receptor. Va funcionar, va anul·lar l'Espanyol.

En 91 minuts de joc, Sergio García, primer de punta i després a la banda, va tocar només 19 pilotes en una clara mostra del nul joc ofensiu blanc-i-blau. En 45, Callejón va tocar-ne quinze. És preocupant que Kameni dobli aquestes xifres, amb 39.

La poca participació dels seus jugadors més determinants de tres quarts de camp en endavant no va ser l'únic problema de l'Espanyol ahir. També ho va ser el fet que, amb pilota, no es va tenir clar què fer. Verdú va fallar quinze passades i Luis García va triar malament en una de cada quatre accions que va intentar. Un autèntic drama.

De fet, aquesta falta de profunditat i fluïdesa en el joc combinatiu de l'Espanyol va arribar provocada pel fet que, tot i tenir el 59% de la possessió, l'equip ahir va fer menys passades de les que fa normalment: 498, quan de mitjana en fa 517. L'Osasuna, amb 384, va generar el doble d'ocasions de gol.

Pressió dèbil

L'Espanyol es defineix per la seva intensitat en la transició, per com pressionen els jugadors més avançats per ajudar l'equip a ordenar posicions i recuperar pilotes.

Ahir això no va existir i l'equip se'n va ressentir, va recuperar moltes menys pilotes que altres dies. Les que va robar van ser massa enrere (56% entre els defenses), i Amat va ser l'home més destacat amb 15 recuperacions.

stats