FUTBOL FEMENÍ - COPA DE LA REINA
Esports 17/06/2013

La irrupció silenciosa de les "nenes" del Barça

Guanyen la Copa de la Reina davant el Prainsa i sumen 6 dels 8 títols disputats els últims dos anys

Natalia Arroyo
3 min

BarcelonaSota el mateix sol asfixiant de fa dos anys i sobre la mateixa gespa solitària de Las Rozas que el 2011 va encetar l'actual ratxa guanyadora, ahir el Barça femení es va proclamar campió de la Copa de la Reina. Les blaugranes, molt superiors des de l'inici, van golejar 4-0 un Prainsa Saragossa que havia fet prou d'arribar a la final i que no va saber frenar la qualitat de les noies de Xavi Llorens. Vicky va aprofitar un mal refús de Jamila per obrir la llauna al minut 26 i, a partir d'aquí, el corró blaugrana va rodar sol. Sònia, després de combinar amb Olga, va fer el segon, i Alexia, amb un retall exquisit entre dues defenses que li va valer ser trending topic a Twitter, va sentenciar abans del descans. Amb tot fet, Vicky va tancar una final que dóna al Barça el sisè títol oficial dels últims vuit jugats.

La dinàmica d'èxits des de fa dues temporades és fantàstica i consolida l'hegemonia del Barça femení. Les noies, que quan perdien no interessaven gaire -i eren només les "nenes" per al soci blaugrana-, ara guanyen. "La clau és senzilla: treball, compromís i il·lusió. Tenim un equip jove, amb ganes i qualitat. Ara el repte és mantenir el llistó", diu el directiu Jordi Mestre, que va acompanyar l'expedició a Madrid.

"El més difícil ara serà fitxar bé"

L'entrenador Xavi Llorens, artífex de l'evolució d'un Barça "que no era ningú" fa set anys quan va agafar l'equip, creu que l'encert és haver sabut combinar qualitat, joventut i fam de títols en una mateixa plantilla i de manera discreta. "Els resultats són una suma de coses i el que serà difícil ara serà encertar en els canvis que farem. Quan es guanya també s'ha de fitxar per intentar mantenir la dinàmica. És fàcil trobar bones jugadores, però no fer un bon equip", apunta.

De cara a l'any que ve, Llorens lamenta la baixa en defensa de Melisa Nicolau, que penjarà les botes després de l'Europeu de Suècia aquest estiu, i avisa que costarà "trobar qui la pugui substituir". Ella celebra "haver acabat amb un títol, després d'un any que no va començar gens bé". Amb l'alegria de la Copa, al vestidor la pressionaven perquè es repensés la retirada però Mely "té la decisió molt pensada" i creu que és bo "plegar quan s'està a dalt".

Ara que toquen cim, el club insisteix en la necessitat de no perdre "la humilitat i la coherència" que ha fet créixer la secció. I s'assegura que no s'invertirà més que altres anys. "No ens tornarem bojos. Sense fer soroll i anant partit a partit hem arribat fins aquí i aquest ha de ser el ritme amb què hem de seguir avançant", explica Xavi Rieiro, responsable del femení blaugrana juntament amb Joan Ramon Ramos. La línia a seguir continuarà sent l'equilibri al vestidor entre "joves amb projecció, jugadores amb experiència i veteranes amb ganes de títols" i un objectiu clar: la Lliga, única porta d'entrada -de moment- a la Champions.

"Europa no pot ser un objectiu"

La Copa de la Reina d'ahir tanca una temporada rodona -amb Lliga i Copa Catalunya- i deixa a les vitrines del femení vuit títols en quatre anys des de la Copa Catalunya que va trencar la sequera el 2009. "Quan guanyes, la gent s'hi enganxa i hem d'aprofitar la massa social del Barça perquè duri la ratxa", conclou Llorens. Mirar a Europa amb ambició encara queda lluny. "Som realistes i no podem competir amb els grans pressupostos d'altres clubs que tenen la prioritat en la Champions. Europa només pot ser un premi, no un objectiu", diu Mestre.

stats