Barça
Esports 17/06/2013

La investigació per frau a Messi podria ampliar-se als tres últims anys

Una vegada conclogui la campanya de la renda d'aquest any, l'Agència Tributària podria ampliar les seves inspeccions per comprovar si el futbolista ha seguit sense declarar els ingressos per drets d'imatge

Efe
2 min

BarcelonaL'Agència Tributària podria ampliar als exercicis 2010, 2011 i 2012 les seves investigacions sobre Lionel Messi i remetre-les a la Fiscalia en cas de detectar que també va burlar presumptament la tributació per ingressos derivats dels seus drets d'imatge.

Segons han explicat a Efe fonts judicials, la querella contra l'estrella del Barça se centra per ara en les seves declaracions d'IRPF de 2007, 2008 i 2009, sense perjudici que l'acusació contra ell pugui ampliar-se als anys següents si es detecta que va utilitzar el mateix mecanisme defraudatori.

La querella es dirigeix contra Lionel Messi i el seu pare, Jorge Horacio Messi, als quals la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona acusa d'haver defraudat més de 4 milions d'euros, simulant la cessió dels seus drets d'imatge a societats instrumentals radicades en paradisos fiscals.

De moment, la querella la té sobre la taula el jutjat d'instrucció número 3 de Gavà, que encara no ha decidit si l'admet a tràmit, per la qual cosa, de moment, no s'ha acordat citar a declarar com a imputats el futbolista i el seu pare.

El futbolista i el seu pare tindrien encara l'oportunitat de regularitzar aquest hipotètic frau en els tres exercicis precedents mitjançant declaracions complementàries però, si no fos així, l'Agència Tributària remetrà el resultat de les seves indagacions a la Fiscalia perquè les incorpori a la seva investigació.

L'advocat Cristóbal Martell, un dels penalistes més prestigiosos de Barcelona, serà l'encarregat de defensar davant els tribunals a Lionel Messi, al qual fins ara representava el bufet Juárez Veciana.

Si durant el procés d'instrucció Jorge i Lionel Messi s'avenen a regularitzar les quantitats suposadament evadides, podria arribar-se a un acord amb la Fiscalia que evitaria la celebració del judici, encara que aquest pacte quedaria recollit en la corresponent sentència de conformitat.

El ministeri públic creu que la iniciativa de defraudar al fisc va partir del pare i representant del jugador, com ho demostra el fet que el 2005, quan Leo Messi encara era menor d'edat, va encarregar la creació d'una primera societat instrumental amb el suposat propòsit d'evadir impostos.

En les causes per frau fiscal, no és estrany que un dels imputats assumeixi que va ser ell qui va idear les maniobres defraudatòries i exculpi a la resta de contribuents. D'aquesta forma, el futbolista estrella del Barça podria veure arxivada la causa penal oberta contra ell si el seu pare accepta l'única responsabilitat en la iniciativa de burlar l'obligada tributació, han apuntat a Efe les mateixes fonts judicials.

stats