Esports
Esports 25/06/2013

La Comissió d'Avaluació dels Jocs Olímpics 2020 presenta un informe asèptic

Madrid, Tòquio i Istanbul mantenen les seves possibilitats

Natalia Arriaga / Efe
1 min

MadridL'informe que ha fet públic aquest dimarts la Comissió d'Avaluació dels Jocs Olímpics 2020 és un document asèptic, sense judicis de valor ni crítiques evidents a Madrid, Tòquio o Istanbul, que deixa oberta la possibilitat que qualsevol d'elles guanyi la seu el pròxim 7 de setembre.

Més que la valoració que s'esperava, el text és una ampliació de l'informe tècnic redactat al maig de 2012 per fer el tall de les finalistes. Com en aquella ocasió, Tòquio i Madrid estan lleugerament per sobre d'Istanbul, però no s'atribueixen a la ciutat turca defectes insalvables.

Per primera vegada, l'informe de la comissió no conclou amb un resum valoratiu de les opcions de cada ciutat. Resumeix l'oferta de les tres en els diferents capítols, aclareix si hi ha algun aspecte preocupant i recull quina hauria de ser la resposta adequada.

Si Madrid estava inquieta per la incidència en la candidatura de les xifres econòmiques espanyoles, l'informe de la comissió haurà calmat els seus temors. Els avaluadors consideren controlable el risc financer a set anys vista, "tenint en compte les garanties del govern".

stats