ESPANYOL
Esports 27/03/2011

La història de Javi Chica amb l'Espanyol pot caducar al juny

Javi Chica té un peu i mig fora de l'Espanyol. El lateral dret, de 25 anys, acaba contracte i no ha rebut cap oferta de renovació. El bon moment de Javi López i la tornada de Mattioni en són els causants.

Martí Molina
1 min
La història de Javi Chica amb l'Espanyol pot caducar al juny

Barcelona.Tot i no ser un futbolista que destaqui per la seva qualitat individual, el coratge damunt del terreny de joc ha permès a Javi Chica suplir aquesta mancança i, progressivament, fer-se un lloc en l'onze titular; fins al punt de superar la barrera dels cent partits amb l'Espanyol. Una història, entre club i jugador, que molt possiblement s'acabarà aquest estiu.

Format a les categories inferiors del club, Chica va debutar amb el primer equip de l'Espanyol el setembre del 2006. En una temporada en què l'equip va arribar a la final de la UEFA de Glasgow, el barceloní va completar una campanya molt satisfactòria, en què va disputar una trentena de partits i es va guanyar una fitxa del primer equip.

Malgrat que la seva posició natural és la de lateral dret, en els inicis a Primera Divisió ocupava la banda esquerra -Zabaleta jugava a la dreta-. Però mai no es va trobar còmode jugant a banda canviada, i no va acabar de tenir continuïtat a l'equip fins que va tornar a la seva posició ideal.

Però ara Javi Chica té un peu i mig fora de l'Espanyol. El lateral dret acaba contracte aquest estiu i el club no li ha fet cap oferta de renovació. De fet, sembla difícil que acabi arribant. Javi López està oferint un bon nivell a la seva posició i l'equip està pendent de la tornada de Felipe Mattioni al terreny de joc. Ahir, en roda de premsa, Chica assegurava que el seu desig era continuar al club blanc-i-blau, però reconeixia que el tema "no pinta bé".

stats