Esports 21/08/2013

Un grapat de reforços per aixecar la moral vermella

Arriba Íñigo Pérez i el Mallorca tanca el defensa García i s'interessa pel jove Riverola

Lluís Planas
3 min
EL NOU CERVELL  Íñigo Pérez ha estat l'escollit per ser el nou creador de joc del Mallorca. El migcampista esquerre de 25 anys arriba cedit per l'Athletic.

Palma.Que el Mallorca necessitava més reforços per afrontar la Segona Divisió amb l'objectiu d'aconseguir l'ascens era evident. Després de la golejada patida diumenge en el debut davant el Sabadell, encara més. Les mancances més urgents eren un recanvi per a Javi Márquez, més creació al centre del camp i més contundència i alternatives a la defensa. I en 48 hores el club ha reaccionat en tots els fronts.

Íñigo Pérez ha estat l'escollit pel director esportiu, Serra Ferrer, per ser el nou cervell de l'equip i, en principi, haurà d'acompanyar el ghanès Thomas en el doble pivot de l'esquema del tècnic, José Luis Oltra. Ahir ja va arribar a l'illa i va ser presentat a l'Iberostar Estadi. Avui pot fer el mateix el portuguès Miguel García, defensa lateral dret, i el club també negocia pel jove migcampista Martí Riverola, format a la Masia barcelonista.

Nascut a Navarra fa 25 anys i format a Lezama, Íñigo Perez és un migcentre esquerrà que pot jugar en un doble pivot o com a interior, més posicionat cap a la banda. Reconegut pel seu criteri i toc amb la pilota, arriba cedit per un any per l'Athletic de Bilbao després de patir una greu lesió al turmell la temporada passada, que li va impedir jugar.

El nou fitxatge mallorquinista va debutar amb l'Athletic el 2009 de la mà de Joaquín Caparrós. Sense gaire oportunitats, el 2010 va ser cedit a l'Osca, on va jugar 11 partits a Segona. Després va tornar a San Mamés, va ser un dels suplents més utilitzats durant la primera temporada de Marcelo Bielsa i va participar en 40 duels entre Lliga, Copa i UEFA. L'any passat es va lesionar a l'inici de la campanya i el febrer va acabar sent operat del turmell

En les seves primeres paraules com a mallorquinista, el jugador apuntà que s'ha decidit a venir perquè "crec en el projecte del Mallorca" i va reconèixer que va tenir bones recomanacions, especialment per part de dos exjugadors vermells. "Conec el Mallorca perquè m'han parlat molt bé del club, de l'afició i de l'entorn tant el meu company Aritz Aduriz com l'entrenador Ernesto Valverde", va dir.

Precisament, el fet que el tècnic de l'Athletic li comunicàs que no tindria minuts a Bilbao féu que el jugador cercàs una nova destinació i es decidís pel Mallorca. "Vénc a sumar i estic molt il·lusionat després d'un any molt complicat per a mi per les lesions". Íñigo Pérez indicà que està en condicions físiques per debutar ja el proper diumenge contra el Múrcia, a l'Iberostar Estadi, si així ho decideix José Luis Oltra.

A la presentació del jugador, Llorenç Serra Ferrer va voler agrair a l'Athletic poder haver arribat a un acord per la cessió d'Íñigo Pérez quan el Mallorca encara deu al club basc doblers pel fitxatge d'Aduriz. "És un gest que no oblidarem", va apuntar el director esportiu, "i hem de demanar disculpes i ser humils perquè les coses no es varen fer bé". "Nosaltres encara no estàvem al capdavant del club, però és un gest que valoram i que tindrem molt en compte", va afegir.

El portuguès García, a punt

Qui avui pot ocupar el lloc d'Íñigo Pérez al costat de Serra Ferrer per ser presentat com a nou jugador mallorquinista és el defensa portuguès Miguel García. Té 30 anys i es tracta d'un lateral dret que l'any passat va compartir línia de defensa amb una altra de les incorporacions d'enguany, el central Agus. Va ser a l'Orduspor de la Lliga turca i entrenat per l'exmallorquinista Héctor Cúper.

El director esportiu del Mallorca va confirmar ahir que "si no hi ha contradiccions amb les nostres propostes el jugador podria incorporar-se de manera més aviat immediata". Miguel García, que abans de jugar a Turquia ho va fer a Itàlia amb la Reggina i al seu país amb l'Sporting de Lisboa, el Braga i l'Olhanense, és el reforç per al lateral dret que volia Oltra, on fins ara només disposa de Ximo. De maneres contundents, també podria jugar de central.

Finalment, Serra Ferrer també va confirmar l'interès del club per Martí Riverola, tot i que que les negociacions encara són verdes. Migcampista de 22 anys format al planter del Barcelona, va arribar a debutar amb el primer equip però després ha estat cedit al Vitesse holandès i finalment contractat pel Bolonya, on pràcticament no ha jugat. Segons el director esportiu, "pot donar una varietat al joc en el centre del camp per les seves característiques". "Estam en això, encara que no és fàcil", va remarcar sobre l'arribada del jugador.

Sobre la desfeta a Sabadell, el també màxim accionista va reconèixer que "no és el camí que tots desitjam, però hem d'avançar amb autocrítica i exigència, sense excuses". Es va mostrar esperançat de "veure un altre Mallorca i és evident que tots tenim ganes de veure reflectit en el terreny de joc la qualitat d'aquesta plantilla".

stats