01/03/2013

El futur comença amb Neymar

4 min

Barcelona.El vicepresident Josep Maria Bartomeu va ser prou explícit sobre el futur de Neymar just poques hores abans del clàssic amb el Reial Madrid. Bartomeu, que és aquests dies amb Sandro Rosell a Nova York per trobar-se amb Tito Vilanova, va afirmar que el jugador del Santos hauria de fer un pas endavant per demostrar que vol marxar del club brasiler i que els tècnics del Barça han demanat el seu fitxatge. El contacte entre l'entorn del president Rosell i el de Neymar és permanent, de fet, i els pròxims mesos el nom del jugador del Santos està destinat a ser protagonista un altre cop.

Ara, quan Bartomeu va dir que els tècnics han demanat Neymar, hauria pogut dir també que els tècnics en realitat han donat per vàlid el fitxatge d'un jugador que ja fa anys que és una prioritat per al president, Sandro Rosell. Josep Guardiola ja valorava el nivell del jove internacional brasiler però no va considerar prioritari fitxar el jugador en el seu moment. Malgrat tot, la secretaria tècnica va començar les converses amb el Santos per assegurar-se que seran els més ben posicionats per fitxar-lo un cop el davanter decideixi marxar del club de l'estat de São Paulo. Sandro Rosell i Andoni Zubizarreta han recordat des del primer dia a Tito Vilanova que Neymar ja està mig lligat si és dóna el senyal per fer un atac final, i el tècnic empordanenc va dir a Zubizarreta fa mesos que Neymar hauria de ser blaugrana. La novetat és que ara el club ha decidit convertir en prioritari fitxar-lo aquest 2013, quan en principi el Santos no el vol deixar anar per res del món abans del 2014. Fonts pròximes a les negociacions confirmen que un dels objectius del club serà portar el brasiler aquest juny. I des de dins del club es respira optimisme.

Un dels punts que ha fet decidir Tito Vilanova és veure com evoluciona un jugador que tenia fama de geni rebel i de mica en mica ha madurat sobre la gespa sense renunciar a ser un noi que ofereix espectacle. I també veure com David Villa sembla destinat a marxar a la lliga anglesa aquest estiu, malgrat que la secretaria tècnic té pensat fer el gest de parlar amb l'asturià i oferir-li la renovació. Vilanova valora la capacitat de trencar caient a banda de Neymar, malgrat que pot jugar en qualsevol posició ofensiva. I sap que pot donar un aire diferent al seu atac.

Neymar, contra els dubtes

El nom de Neymar ja fa mesos que és sobre la taula, però ara es posarà en marxa una nova etapa en les negociacions. De fet, el nom de Neymar torna a sonar amb força precisament des de la derrota de Milà, ja que, amb un munt de dubtes per respondre sobre el futur del cos tècnic o sobre qui serà el porter titular del Barça en el futur -dues preguntes no previstes no fa tant-, el Barça sap que fitxar Neymar pot aportar calma a l'entorn si les coses no acaben de sortir bé a la Lliga de Campions. La directiva de Rosell ha treballat molt per guanyar-se la confiança del Santos, malgrat que el president del peixe , Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro, no vol vendre's el seu jugador estrella fins que passi el Mundial del 2014.

Rosell, que coneix molt el mercat brasiler, considera que Neymar podria ser un fitxatge tan important com el de Ronaldinho en el seu moment. Una jugada rodona que reforçaria l'equip i el mercat brasiler, i permetria tenir al mateix equip dos dels grans noms vestits per Adidas (Messi) i Nike (Neymar). I la marca nord-americana no deixa de ser la que vesteix el Barça. Sandro Rosell i la directiva consideren que un fitxatge com el de Neymar és dels que permeten canviar estats d'opinió i una vegada tots els estaments del club coincideixen en el fet que cal fitxar-lo aquest estiu, ara el Barça treballarà per convèncer Luis Álvaro de Oliveira Ribeiro i portar Neymar aquest 2013, i no pas després del Mundial del 2014, com inicialment s'havia pactat.

Les declaracions de Josep Maria Bartomeu en què demana un gest al jugador van encaminades en aquest sentit. El problema és que Neymar ha decidit que serà blaugrana, però dubta sobre si hauria de marxar ja o esperar fins al 2014. L'estiu del 2014 el Brasil organitza el Mundial del futbol i Neymar està cridat a ser un dels referents dels locals, motiu pel qual medita sobre quina seria la millor manera de preparar aquesta cita: jugar al Brasil, prop del cos tècnic de la selecció, o fer-ho a Europa.

Sigui com sigui, si el Barça no aixeca l'eliminatòria contra el Milan el nom de Neymar sonarà més que mai. En aquest cas la temporada 2013/14 començarà el dia que el Barça guanyi la Lliga. I la temporada vinent hauria de començar amb Neymar. Les negociacions ja vénen de lluny i el Barça ja s'ha gastat diners per assegurar-se el dret de fitxar l'internacional brasiler. Ja es treballa en operacions de màrqueting, ja existeixen clàusules i papers firmats relatius als drets d'imatge o la salut del jugador. El Barça treballa en el futur donant per fet que Neymar serà blaugrana, i destina una xifra d'entre 35 i 50 milions d'euros per tancar l'operació. Rosell, Bartomeu i Zubizarreta no volen pagar més de 40 milions, però el Santos defensarà els seus drets si el Barça vol fitxar la seva gran estrella abans del Mundial i podria demanar més diners. I si això passa, una temptació seria facilitar la sortida de Villa per rebre diners en lloc de treballar per assegurar el futur al club d'un jugador veterà com és l'asturià.

stats