Futbol Femení
Esports 07/04/2012

L'Estartit suma tres punts d'or contra El Olivo en una jornada en què l'Espanyol busca consolidar la seva tercera posició

Les baixempordaneses han derrotat l'equip gallec per 2-1 gràcies a un gol a falta de cinc minuts. Aquest diumenge, l'Espanyol rep el Sant Gabriel (diumenge, 12h) a Sant Adrià, mentre que el Barça juga a Extremadura contra l'Olivenza (diumenge, 12h)

Natalia Arroyo
2 min
La portera Sullastres intenta refusar una pilota en un córner durant l'Athletic-Estartit.

BarcelonaAquesta jornada pot ajudar a resoldre els principals objectius dels quatre catalans de la Primera Divisió femenina. L'Estartit ha sortit provisionalment de la zona de descens després del triomf 2-1 contra El Olivo en un dels partits avançats del cap de setmana. Diumenge, l'Espanyol s'enfrontarà a Sant Adrià amb el Sant Gabriel, amb ganes d'aprofitar una sèrie d'enfrontaments directes a la zona alta per tornar a agafar avantatge respecte als rivals que amenacen la seva plaça de Copa de la Reina. El Barça té un desplaçament complicat a terres extremenyes, on l'espera un Llanos Olivenza que viu tranquil a mitja tabla però que sempre és perillós com a local.

Les noies de Rafel Gil han sumat una importantíssima victòria contra El Olivo al Municipal de l'Estartit. L'equip gallec s'ha avançat en el marcador al primer minut de joc, amb un gol de falta directa. Al minut 12, Carolina ha aconseguit fer el gol de l'empat, resultat amb el qual s'ha arribat al descans. Després d'una segona meitat molt igualada, Steffi, a cinc minuts del final, ha fet el decisiu 2-1 que permet l'Estartit sortir provisionalment de la zona de descens (és 13è amb 23 punts), a l'espera del que facin diumenge alguns dels seus rivals directes: València-Lagunak i Prainsa Saragossa-Màlaga.

L'Espanyol i el Sant Gabriel protagonitzaran el derbi de la jornada aquest diumenge a les 12h a la Ciutat Esportiva Dani Jarque de Sant Adrià del Besòs. Les visitants, còmodament instal·lades en la 10a posició amb 31 punts, no s'hi juguen gaire, però sí les locals, que en les últimes setmanes han vist amenaçada la seva tercera posició gràcies a la bona ratxa del Rayo Vallecano, quart amb 56 punts. Tercer amb 59 punts, l'Espanyol confia que les seves internacionals, que aquesta setmana han disputat dos partits classificatoris per a l'Europeu 2013, no acusin la fatiga. Alguns resultats de la jornada també el poden beneficiar: el de l'Athletic i el Rayo Vallecano a Lezama (11.30h) o el del duel entre la Reial Societat i el Llevant (12h).

A priori, el Barça no hauria de tenir problemes per superar el Llanos de Olivenza a Extremadura (12h), malgrat que les locals han sumat el 69% dels punts que tenen a la classificació en els seus partits a casa. Les blaugranes, que com l'Espanyol només han pogut completar dos entrenaments amb la totalitat de la seva plantilla després dels compromisos de la selecció espanyola, també estaran pendents del duel a Bilbao que confien que impliqui una ensopegada de l'Athletic, el seu principal perseguidor en la lluita pel títol.

stats