LLIGA
Esports 19/11/2011

El futbol, la millor teràpia per a Messi

Nuria García
2 min

BARCELONALes paraules de Messi després del partit que va jugar aquesta setmana amb l'Argentina davant Colòmbia, en què assegurava que estava "mort" perquè va ser un partit "molt dur" (va jugar 90 minuts a 37 graus i amb un 70% d'humitat), havien generat preocupació en l'entorn culer. Semblava que el crac argentí estava fos i necessitava descans. Però ahir el tècnic del Barça, Pep Guardiola, va encarregar-se d'esvair els dubtes. "Messi està en condicions. Ha entrenat bé i està animat", va dir l'entrenador, que no va descartar que l'argentí fos titular aquest vespre al Camp Nou contra el Saragossa: "Ja veurem quin equip fem. Tinc alguns dubtes amb alguns jugadors i, a més, caldrà veure què fa el Saragossa".

Guardiola va tornar a recordar que al crac argentí "li agrada participar sempre". I és que Messi encara no ha trobat el seu límit i vol jugar-ho tot. "Té una vida molt tranquil·la i familiar. El futbol és el que l'omple", va dir Guardiola. Tot i això, el tècnic va voler deixar clar que serà ell, juntament amb el seu segon, Tito Vilanova, qui decideixi qui saltarà aquest vespre a la gespa del Camp Nou sota els acords de l'himne.

De fet, després dels compromisos de seleccions -fins a 17 blaugranes han estat voltant pel món- el més habitual seria donar descans als cracs, sobretot pensant en el partit a Milà de dimecres i en el dur mes de desembre que espera als blaugranes (amb el clàssic i el Mundial de Clubs). Però Messi, que només ha sentit el xiulet inicial des de la banqueta en una ocasió aquest curs -contra la Reial Societat, a Anoeta- i s'ha perdut només un partit -contra l'Hospi, perquè ja era amb la seva selecció-, sembla no entrar en les rotacions. Almenys fins ara.

Pedro, a punt de rebre l'alta

Després d'haver recuperat els internacionals, Guardiola va dirigir ahir la primera sessió amb tots els jugadors. La bona notícia va ser la recuperació de Pedro, que va fer tot l'entrenament amb el grup i, tot i que no té l'alta mèdica, la podria rebre o bé avui o bé en els pròxims dies. De fet, si Pedro es recuperés, Guardiola només tindria les baixes d'Afellay i d'Adriano (que va tornar lesionat després de marxar convocat amb la selecció brasilera).

Les dificultats que té el Barça per treure bons resultats després dels compromisos de seleccions són l'única esperança del Saragossa, que encadena quatre jornades consecutives sense guanyar i encara no coneix el triomf a domicili en aquesta Lliga. Javier Aguirre, el tècnic dels aragonesos, sap que el Barça no li donarà gaires facilitats i encara menys al Camp Nou, on a la Lliga només el Sevilla ha estat capaç d'emportar-se un punt. I sobretot després del que va dir ahir Guardiola, recordant que qualsevol errada es paga molt cara: "Ens haurem de centrar molt en els pròxims partits de Lliga. Si ens deixem algun punt serà difícil recuperar-lo. Tots veiem jugar el Madrid, està fort i goleja amb facilitat. No saps si serà possible recuperar punts, per tant sabem que hem de guanyar molts partits per ser campions".

Aguirre, que va dir que no coneix cap entrenador "que prepari un partit per perdre'l", va mostrar les seves cartes, va donar l'onze que alinearà aquest vespre i ja va dir que no variarà el seu habitual esquema de joc per sortir al Camp Nou.

stats