ELECCIONS A LA FEDERACIÓ CATALANA DE FUTBOL
Esports 26/03/2011

El futbol català juga avui el partit més important

Els 1.241 clubs censats de Catalunya tenen avui una cita amb les urnes, dos anys abans del que tocava, per escollir un president que pacifiqui, per fi, un col·lectiu en efervescència des de fa sis anys.

Albert Solé / àngel Garreta
1 min
El futbol català juga avui  el partit més important

Barcelona.A les onze del matí s'obriran les 17 delegacions territorials de la Federació Catalana de Futbol (FCF) -es tancaran a les 19 h- perquè els 1.241 clubs censats votin el nou president que, pel canvi del decret d'entitats esportives, tindrà per primer cop un mandat de sis anys. Tot i que la cursa electoral la van començar tres candidats, entre els quals hi havia l'últim president, Jordi Casals -que va haver de convocar eleccions anticipades per la dimissió de 15 companys de junta-, només n'han arribat dos al dia de les votacions: Jaume Llauradó i Andreu Subies -vice-president primer de Casals i un dels dimissionaris.

L'objectiu principal dels dos presidenciables és recuperar la credibilitat econòmica de la FCF, i la credibilitat com a institució, perduda fa temps. Paraules com unitat i pau han sigut molt pronunciades durant aquesta campanya, cosa que demostra que alguna cosa no funciona a la Federació Catalana.

Curiositats

Les dues candidatures tenen a les seves llistes algunes cares noves dins la Federació. Entre aquestes hi ha, curiosament, el president del Sabadell, Joan Soteras -que va amb Andreu Subies-, i el president del Terrassa, Jesús Fernández -que va amb Llauradó-. Un altre apassionant derbi, aquest cop a les urnes. També és destacable la presència d'Abel Cabrerizo, l'exdelegat del Comitè d'Àrbitres a Lleida, al costat de Llauradó. Andreu Subies va fer fora Cabrerizo per desavinences, i aquest va contraatacar denunciant-lo per haver llegir uns correus electrònics seus. Aquest litigi encara està obert als jutjats.

stats