TOTA UNA VIDA
Esports 12/08/2013

Una de freda i una de calenta

Lluís Planas
2 min

Més enllà de donar una primera i petita decepció, el Mallorca va confirmar davant els seus aficionats el que ja sabíem: té una plantilla amb jugadors solvents com per comandar a Segona, però aquesta és curta i arrossega una inseguretat defensiva crònica. I el que és pitjor i més preocupant, d'aquí que acabi el termini de fitxatges, encara pot perdre alguns dels millors efectius.

Al Mallorca sembla que darrerament sempre n'hi ha d'haver una de freda i una de calenta. Si la bona notícia és que Thomas, un dels nous, va confirmar que pot ser una de les grans revelacions, amb molt de recorregut i empenta; la dolenta és que Javi Márquez, segurament el jugador més tècnic, és a punt de deixar un club que no li pot pagar la fitxa de Primera. I no és a l'únic.

Una altra bona notícia és que el sistema de José Luis Oltra -un tècnic honest- és atractiu per als aficionats. Pressió alta, joc combinatiu i atac per les bandes . Però aquí també n'hi ha una de dolenta, i és que aquest sistema obliga a una defensa avançada. I fins ara l'entrenador no ha aconseguit resoldre els problemes en aquesta línia. Agus, un altre dels nous, encara no aporta la seguretat esperada. Nunes, al seu costat, no l'ajuda.

Aki va mostrar agressivitat per la banda esquerra, però va fallar tres ocasions. Pereira tampoc ho va fer malament a la dreta, però resulta que se'n vol anar. Víctor i Alfaro, dos dels altres millors jugadors de la plantilla, confirmaren el seu status i que l'efectivitat de cara a la porteria ha de passar per ells. El seu substitut, en canvi, és un altre dels nous, Gerard Moreno, i sembla encara verd per dur el 9 a l'esquena.

Així les coses, els aficionats poden estar més preocupats per què passarà fins dia 31, quan acaba el termini de fitxatges, que per al proper diumenge a Sabadell, perquè després encara quedaran 41 jornades més. Quantes n'hi haurà de fredes i quantes de calentes. I com que això depèn dels despatxos i no del terreny de joc, és normal que els aficionats estiguin preocupats.

Perquè el Mallorca ha tornat un club tan especial que anuncia una equipació oficial amb els calçons vermells i, el dia que es presenta davant l'afició, els du negres. O el dia que fa un homenatge als equips d'extinció de l'incendi de la Serra, convida els polítics que surtin al camp perquè tot quedi enterbolit en una xiulada monumental.

stats