ELS PROTAGONISTES
Esports 11/12/2011

Els fitxatges de l'estiu, decisius

Cesc Fàbregas i Alexis Sánchez, els dos únics fitxatges de l'estiu del Barça i de Guardiola, van ser decisius al Bernabéu. Després de Messi, el d'Arenys és el segon màxim golejador amb 10 gols en total.

Albert Solé
2 min
Els dos jugadors que van debutar a la Supercopa contra els blancs i ahir es van estrenar com a golejadors en un clàssic, Alexis i Cesc.

BARCELONAUn dels grans dubtes en l'alineació del Barça abans del partit era saber qui acompanyaria Messi en punta: David Villa o Alexis Sánchez? Perquè tothom donava per fet que Cesc ocuparia una de les places de la davantera, com així va ser. Molts creien que en un partit d'aquesta envergadura l'escollit havia de ser l'asturià, per experiència i galons. Però Guardiola no fa les alineacions pensant a ser més o menys polític, i va triar el xilè. El tècnic del Barça va insistir en el seu fitxatge tot l'estiu, quasi al preu que fos, i la directiva l'hi va aconseguir. Guardiola va respondre a la confiança en el joc d'Alexis fent-lo titular en el primer clàssic de la temporada, en l'anada de la Supercopa al Bernabéu. Aquell dia el davanter xilè ja va deixar espurnes del que podria oferir quan s'acoblés al joc col·lectiu del Barça, però aquell dia els protagonistes van ser uns altres. I en la tornada al Camp Nou va ser Cesc Fàbregas qui va debutar jugant els últims minuts per aguantar la pilota, i va rebre l'entrada criminal de Marcelo que va provocar la batussa final.

Tot i la lesió que ha apartat dos mesos Alexis Sánchez de l'equip, ell i el d'Arenys han acabat confirmant per què Guardiola va insistir tant a portar-los al Barça. Cesc Fàbregas ja és el segon màxim golejador del Barça aquesta temporada amb 10 gols en 18 partits jugats (8 gols en els 12 de Lliga), superant els 9 de David Villa. Amb el gol d'Alexis d'ahir, el xilè en porta 5 en total, tots a la Lliga, els mateixos que l'asturià -que el va substituir als 83 minuts- en la competició nacional.

El gol més important

Alexis Sánchez no oblidarà mai el partit d'ahir al Bernabéu. No era el primer cop que hi jugava, però el primer que va ser decisiu. El seu gol als 29 minuts va servir per empatar el partit que s'havia posat molt costa amunt amb el gol de Benzema als 24 segons per una greu errada de Víctor Valdés. El xilè va rebre una assistència de Messi, i en carrera va superar Pepe i Coentrao per batre Casillas amb un xut ras i creuat. Alexis va embogir en la celebració, i aquest gol va ser el punt d'inflexió del partit. Xavi va avançar el Barça a la segona part amb un xut afortunat, i quan va ser l'hora de decantar definitivament el partit a favor dels blaugranes va aparèixer l'home que "té la mentalitat perfecta per a partits grans com aquest", com va dir divendres Guardiola, Cesc Fàbregas, per matar el partit rematant de cap una centrada perfecta d'Alves. Cesc i Alexis, els dos fitxatges de Guardiola, els dos homes del partit.

stats