DIRECTIVA
Esports 29/02/2012

La feina que se li gira a Rosell

La directiva del Barça intensificarà la feina els pròxims dies per planificar un final de temporada dur. Guardiola, els fitxatges, la relació amb Madrid i els mitjans seran alguns dels temes claus.

Toni Padilla
4 min
UNA AGENDA CARREGADA  Toni Freixa, Javier Faus i Sandro Rosell. Als directius del Barça els espera una setmana carregada de feina.

BARCELONA.Sandro Rosell va ser ahir a la reunió de l'ECA (Associació de Clubs Europeus) de Varsòvia representant el Barça. Sobre la taula, diverses qüestions, com eliminar la data d'amistosos de seleccions del mes d'agost. Aquests dies Rosell no troba gaire temps per descansar, ja que s'acosten els últims mesos d'una temporada que encara té molts fronts oberts. Per això s'intensifiquen les reunions i l'activitat dins del club i els directius fins i tot es reuniran dos dies la setmana que ve a la casa d'estiu del president a Corçà (Baix Empordà), tal com avançava ahir el diari Sport .

Un dels motius d'aquesta trobada serà reforçar una junta que segons va dir ahir el portaveu, Toni Freixa, a 8TV és "la junta directiva més cohesionada" dels últims anys al club. A més, es parlarà de temes com la remodelació del Camp Nou, el nou Palau Blaugrana i la construcció de l'Espai Barça. Temes de llarg recorregut que poden afectar la pròxima directiva. Ara, sobre la taula també hi haurà temes d'actualitat que aquests dies ja es van parlant. Perquè la directiva de Rosell sap que se li ha girat feina i alguns temes imprevistos.

El futur de GuardiolaLa directiva vol que segueixi i esperarà, però està intranquil·la

Sandro Rosell s'imaginava no fa gaire que Guardiola ja hauria renovat a hores d'ara, però això no ha passat. Ara el president ja s'ha fet a la idea que la possible renovació del tècnic potser va per llarg. L'entrenador de Santpedor insisteix que necessita més temps per saber si es compleixen les condicions ideals per renovar i si s'hi sent amb forces, i no ha amagat a Rosell que aquesta decisió podria arribar a finals del present curs. La directiva, doncs, ja ha parlat amb el secretari tècnic, Andoni Zubizarreta, per tenir preparat algun pla B, tot i que la paraula de Guardiola seria clau per escollir el seu successor si decideix plegar. Es tracta més d'una precaució que no pas d'una línia de treball, però la directiva no vol trobar-se sense resposta si el seu entrenador diu al mes de juny que no es veu amb cor de seguir. "Quan ell consideri que ens ha de donar la notícia, ho farà. En paral·lel, el club segueix planificant la temporada que ve i no ens aturem", deia ahir Freixa.

La demanda a la CopeLa ràdio no va presentar ahir la seva proposta de multa

Un altre dels temes que es parlarà la setmana que ve serà el que fa referència a la denúncia presentada contra la cadena Cope després de les acusacions de dopatge que va fer el periodista José Antonio Alcalá. De fet, la vista per al judici que s'havia de fer precisament ahir es va ajornar per culpa d'una malaltia d'una advocada que representava la Cope. L'advocada havia de presentar la proposta que la Cope va anunciar dilluns a la nit de pagar 200.000 euros després de retractar-se de la seva informació i admetre que la font consultada no era de fiar. El Barça, doncs, esperarà en primer lloc que la Cope presenti als jutjats aquesta nota de disculpes amb la proposta de multa i, un cop els arribi per conductes oficials, valorarà si l'accepta o no. El Barça, per tant, encara no s'ha pronunciat sobre un cas que va començar quan el club va presentar al jutjat civil de Barcelona una demanda per intromissió il·legítima en el dret a l'honor l'abril de l'any passat. El club blaugrana demana una indemnització de 6.190.090 euros i, de fet, Rosell medita seriosament rebutjar la proposta de la Cope per donar una imatge de fermesa amb alguns mitjans de comunicació, com ja ha passat amb el programa Punto pelota .

Imatge de fermesaRosell vol convèncer la massa social que es defensa el club

La directiva no es planteja tornar les acreditacions al programa d'Intereconomía fins que es disculpi, tal com va dir Toni Freixa ahir: "Hem de protegir l'honor del Barça i Punto pelota va creuar la línia". Conscient que molts cops s'ha criticat la falta d'agressivitat amb el Reial Madrid i els mitjans de comunicació afins al club blanc, la directiva vol aprofitar els casos de Punto pelota i la cadena Cope per oferir una imatge de fermesa. Amb el Madrid, en canvi, se seguirà mantenint la línia de no buscar una guerra oberta.

Les relacions a MadridEl club treballarà per canviar coses dins de la Federació

Els directius del Barça admeten en cercles íntims que no és fàcil treballar a Madrid en els cercles de la Reial Federació Espanyola de futbol (RFEF) i la Lliga de Futbol (LFP), ja que altres clubs fa anys que hi tenen vincles i contactes més forts. Rosell no està gens satisfet amb la manera de treballar d'organismes com el Comitè de Competició, que ja ha patit el club amb el cas de la trepitjada de Pepe a Messi, i tampoc està content veient com es porta la negociació per trobar una seu per a la final de Copa. Per exemple, tot just ahir es va rebre la notificació oficial en què s'informava el Barça que el Santiago Bernabéu era una opció descartada. Per aquest motiu es pressiona i es parla tant amb altres clubs com amb la Federació Espanyola per intentar modernitzar alguns estaments que, segons es creu dins de la directiva, acaben fent més mal que bé al Barça. Una feina feixuga i dura per a la directiva.

stats