BARÇA
Esports 13/06/2011

La fase complicada de les negociacions

Malgrat el discurs victimista del Barça, en l'aspecte econòmic, els clubs propietaris de jugadors que interessen a Guardiola no semblen disposats a cedir en les seves pretensions econòmiques.

Toni Padilla
2 min
La fase complicada de les negociacions

BARCELONA.El Barça té previst reunir-se aquesta setmana amb l'Udinese per parlar d'Alexis Sánchez. Setmana en què també es produiran nous contactes en el procés per fitxar Cesc, tot i que cal veure si es parlarà ja oficialment amb l'Arsenal. La primera fase de les negociacions ha resultat ser un èxit. Els principals noms que vol el club, Cesc, Giuseppe Rossi i Alexis Sánchez, han mostrat la seva voluntat per vestir de blaugrana, tot i rebre ofertes més bones. Però ara comença la feina complicada: negociar amb uns clubs disposats a fer l'agost amb els diners del Barça.

La junta de Sandro Rosell, que prioritza no perdre diners, s'ha encarregat d'escampar als quatre vents que el club no es gastarà molts diners. Però malgrat tot, ni l'Arsenal, ni l'Udinese ni el Vila-real sembla que vulguin cedir ni un sol euro. Els tres primers noms a la llista de reforços de Guardiola també tenen ofertes d'altres clubs. I l'Udinese, per exemple, preferiria vendre Alexis al Manchester City.

L'administrador del City, Brian Marwood, dirigeix les negociacions entre els dos clubs, que van arrencar amb una oferta de 22,1 milions de lliures (25 milions d'euros). L'oferta va ser rebutjada pel club italià i ha estat millorada, substancialment, els últims dies. El club italià ha afirmat que 30 milions d'euros no seran suficients per fitxar el seu jugador xilè. I malgrat que Alexis vol ser blaugrana, a l'Udinese tant li fa el destí. El que vol és cobrar molts diners i, en aquest aspecte, el City guanya.

Al Barça també hi ha certa por de veure com el Madrid es posa al mig en alguns d'aquests casos, més per apujar el preu i impedir que el Barça obtingui més reforços que per un interès real. El The Sunday Times anglès, per exemple, parlava de l'interès del Madrid per Alexis, tot i que situava el Barça i el City encara a davant. The Sunday Times, però, també afirmava que l'equip que dirigeix Pep Guardiola ja ha arribat a un acord amb l'internacional italià del Vila-real Giuseppe Rossi i que les negociacions per a la seva incorporació podrien acabar aviat, amb el pagament d'un traspàs de 29,5 milions d'euros. El Vila-real, de fet, no volia baixar de 30 milions d'euros. El Barça, però, no pagarà aquesta xifra fins que no tingui ben encaminat el fitxatge de Cesc.

El maresmenc, que arriba avui a Catalunya, és la prioritat. El problema és que l'Arsenal, ara mateix, no vol incloure en l'operació jugadors de La Masia i no vol baixar de 40 milions d'euros. El Barça segueix fent números per intentar acostar-se a aquesta xifra, i utilitza el representant de Cesc, Darren Dean, per intentar negociar indirectament amb l'Arsenal. Aquesta setmana, les converses es poden accelerar, però per fitxar Cesc caldrà pagar prou. I això pot complicar alguna altra operació.

stats