Esports 05/03/2013

La factura pels espionatges ascendeix a 3,1 milions

àlex Gozalbo
2 min
Gerard Piqué, a la imatge amb Shakira, és un dels jugadors que va ser espiat des del club.

Barcelona.La junta directiva del Barça posarà en marxa les accions judicials que corresponguin per aclarir la trama d'espionatge que ha esquitxat l'entitat. "L'objectiu és preservar la imatge del club, la intimitat dels nostres treballadors i el patrimoni de l'entitat, volem saber a qui i per quin motiu es va espiar des del club", va explicar ahir Toni Freixa, el portaveu de la junta.

Sandro Rosell, el president del club, va detallar el preu total de les investigacions: "Les factures per espionatge, sigui intern o extern, pugen a 3,1 milions d'euros. Hi ha dues partides. Una de 800.000 euros amb Método 3 i una altra de 2,3 milions d'euros amb Intelligence Bureau Cybex".

Freixa va explicar pas a pas els fets. "Hem conegut el decret de la fiscalia que informa de la possible responsabilitat per la instal·lació d'un programa que analitzava els correus entrants i sortints del club. El jutjat d'instrucció número 10 ens ha requerit, a més, que aportem les factures que es van fer per espionatge des del FC Barcelona en l'etapa del 2008-10. La junta ha decidit engegar les accions judicials que corresponguin", va dir.

"És una acció que ens incumbeix perquè afecta la imatge del Barça i dels seus treballadors. Hem decidit posar aquestes qüestions en mans dels experts en la matèria perquè ens aconsellin sobre quines accions hem de prendre. Volem deixar clar que investigarem fins al final aquesta qüestió. És important saber com i per què s'han destinat diners del club a espiar", va assegurar Toni Freixa.

Segons va publicar El Periódico , l'actual director general de serveis penitenciaris de la Generalitat, Xavier Martorell, va encarregar a l'agència de detectius Método 3 que investigués i fes seguiments de jugadors i treballadors del Barça quan era cap de seguretat de l'equip blaugrana.

Entre els jugadors a qui es van fer seguiments hi ha el defensa Gerard Piqué, sobre el qual en un informe es va detallar la seva afició al joc i a fer apostes al Casino de Barcelona. Martorell també hauria encarregat informes de l'exjugador mexicà Rafa Márquez. A més, Jordi Aubach, fisioterapeuta dels equips de formació de la secció de bàsquet, també va ser investigat.

L'excap de seguretat del Barça també hauria demanat la gravació d'una reunió d'una junta de directius del club el setembre del 2009, en l'última temporada de Joan Laporta com a president blaugrana. Xavier Martorell també va encarregar a Método 3 que descobrís l'autor d'unes fotos de l'expresident ballant a la sala Luz de Gas mentre celebrava una victòria contra el Reial Madrid.

stats