Esports 05/02/2013

Un expresident de la Reial denuncia pràctiques dopants

N.g.
2 min
Badiola durant la seva època com a president de la Reial Societat.

BARCELONA.Iñaki Badiola, el president de la Reial Societat l'any 2008, va assegurar durant una entrevista que va publicar ahir el diari As que el club basc va comprar productes dopants amb diner negre entre el 2002 i el 2007. Badiola diu que la Reial Societat té vinculacions amb l'operació Port, i que el dopatge és una pràctica habitual dins del món del futbol. En les declaracions l'expresident del club basc relaciona l'acrònim Rsoc que apareix en els documents d'Eufemiano Fuentes, el principal acusat del judici de l'operació Port, amb la Reial Societat, tot i que ahir, quan al doctor Eufemiano Fuentes li van preguntar durant el judici sobre si va tenir contactes amb el club basc, ell va respondre amb un "sense comentaris".

"327.443 euros que es gasten anualment durant X anys i que els factura Eufemiano Fuentes. En negre. I la Reial aquell any va quedar segona. Eufemiano Fuentes, el de l'operació Port. És ell qui subministra les medicines en negre", va apuntar Iñaki Badiola en un vídeo. L'expresident de la Reial Societat afirma que els membres del cos mèdic del club basc, els doctors Escobar i Gorrotxategi, eren els que compraven les substàncies dopants: "Van adquirir substàncies per a les quals no estaven autoritzats amb diner negre. Entenc que no era Betadine, ja que, si no, no les haurien comprat en mercats ocults. De fet, un dels doctors em va enviar un correu en què assenyala alguns dels productes que volia comprar, i nosaltres no ho vam autoritzar", va recordar l'expresident de la Reial.

Astiazarán nega les acusacions

José Luis Astiazarán, president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) i president de la Reial Societat entre els anys 2001 i 2005, va fer una nota pública de sis punts en què assegura que mai va tenir sospites de pràctiques de dopatge al club basc. Astiazarán qualifica de falses les declaracions de Badiola i anuncia possibles accions judicials "en defensa del dret a l'honor".

stats