MOTOCICLISME
Esports 19/06/2013

L'expilot català Joan Garriga, hospitalitzat després de patir dos infarts

El barceloní es troba ingressat a la Unitat Coronària de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona i està estable

Efe
2 min

BarcelonaL'expilot motociclista català Joan Garriga, subcampió del món dels 250 cc i tres vegades campió d'Espanya, ha estat ingressat aquest dimecres a la Unitat Coronària de l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona després de patir dos infarts. Segons ha pogut saber l'agència Efe, Garriga es troba estable i, en principi, no hi haurà comunicat mèdic.

El primer infart l'ha patit el pilot a l'habitació de l'hotel on resideix des de fa diversos mesos després que el desnonessin del seu habitatge a Vallvidrera, mentre que el segon infart l'ha patit a l'ambulància que el traslladava a l'hospital, on ara es troba ingressat en observació.

Joan Garriga té 50 anys i va ser conegut com 'Boeing 747' i per les seves lluites contra Sito Pons, el seu gran rival i qui li va prendre el títol de 250 cc l'any 1988. Amb tot just 20 anys, el català, també anomenat 'Comecocos', es va projectar com un dels pilots més polivalents i atrevits. Va guanyar tres Campionats d'Espanya de velocitat (1984, 86 i 87) i les 24 Hores de Montjuïc en dues ocasions (1985 i 1986).

En la temporada 1988, va mantenir un duel permanent amb Sito Pons pel títol dels 250 cc. Garriga va guanyar tres Grans Premis i va aconseguir 10 podis, però Pons va ser sempre un pas per davant i va acabar com a campió d'aquesta cilindrada.

Amb 25 anys va començar el seu declivi personal que va desembocar en l'addicció a la cocaïna i en el seu fracassos posteriors, el que va portar al seu adéu definitiu a les motos el 1993. Joan Garriga va ser condemnat a dos anys de presó per complicitat en tràfic de drogues i tinença il·lícita d'armes el 2003, sent acusat també de cremar el seu negoci per cobrar l'assegurança. No va haver d'ingressar a la presó i es va rehabilitar treballant un temps com a monitor del circuit d'Almeria.

stats