FUTBOL - COPA DEL REI
Esports 18/01/2012

Un esprint final miraculós salva l'Espanyol davant el Mirandés

CORNELLÀ DE LLOBREGATWeiss, Rui Fonte i Verdú van començar la remuntada abans d'hora per mantenir viu un Espanyol que ahir va veure's, durant uns minuts, fora de la Copa. Pochettino havia avisat que el Mirandés era perillós, però no s'esperava que tant. Els castellans van completar un partit molt seriós que els blanc-i-blaus van capgirar quan faltaven sis minuts per al final. El 3-2 permetrà a l'Espanyol visitar Burgos amb un panorama més bo del que, al minut 83, semblava que tindria.

Va ser un partit boig. El Mirandés va demostrar per què s'havia guanyat el dret a ser a quarts i, des del primer minut, va deixar detalls de ser un equip ordenat, tècnic i molt intens. Tot i que no va renunciar a tenir la pilota, va replegar-se darrere i va cedir la iniciativa a l'Espanyol, que no va trobar espais per atacar. Álvaro i Thievy van buscar moviments en llarg, però l'equip va preferir jugar al peu. I, així, el joc es va alentir, va ser previsible. Weiss va buscar sempre l'aventura individual i Verdú va haver de baixar massa per construir el joc. Al primer temps, només una rematada d'Álvaro al quart d'hora de joc va inquietar el porter Nauzet. El Mirandés, afortunat, va aprofitar l'única ocasió que va tenir i Alain, amb un potent xut creuat, va superar Kiko per posar el 0-1. El gol va gelar els ànims locals i els va obligar a la reacció, que van haver d'afrontar sense Álvaro, lesionat abans del descans.

Sis minuts màgics

Espès i sense idees durant 39 minuts, l'Espanyol va fregar la tragèdia quan Pablo va marcar el 0-2 de vaselina després d'una greu errada d'Amat a la frontal de l'àrea. El resultat enterrava l'Espanyol i l'obligava a fer tota una gesta a Burgos dimarts vinent. Fins que va aparèixer Weiss en una pilota llarga, per fer l'1-2 al minut 84. A la següent jugada, Rui Fonte rematava una centrada des de l'esquerra per empatar. Cornellà no s'ho creia. I, ja al 90, Verdú rematava la bogeria per fer el 3-2 que feia renéixer l'Espanyol, un cop més, a l'últim sospir.