BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 01/06/2013

Primer esglaó d'una semifinal incòmoda

El Barça Regal remunta deu punts contra l'Herbalife Gran Canària

àlex Gozalbo
2 min
La banqueta blaugrana celebra una de les cistelles decisives en el duel contra l'Herbalife Gran Canària.

BarcelonaEl camí per arribar a la final de la Lliga Endesa no serà senzill, però el Barça Regal va superar ahir la prova inicial i es va desfer de l'Herbalife Gran Canària, un rival més incòmode del que la majoria d'aficionats poden percebre. L'equip blaugrana es va apuntar la primera victòria d'una sèrie prevista al millor de cinc partits, una fita que en un 91,3% dels casos acaba sent decisiva.

El Gran Canària no va fer res que el Barça Regal no s'esperés, però ho va fer tot bé. Pedro Martínez va disposar els seus cinc jugadors oberts, per moments tots fora de la línia de 6,75 metres, i en defensa va apostar per acumular gent a prop de cistella, incitant els catalans a buscar el tir exterior. L'única defensa agressiva va ser sobre Joan Carles Navarro, que va fallar els quatre primers tirs que va intentar. La tàctica va servir al conjunt visitant per aconseguir una perillosa renda de deu punts.

Xavi Pascual va recórrer a Jasikevicius més aviat del que acostuma i el Barça Regal va aconseguir equilibrar el marcador al segon quart. La clatellada definitiva va arribar a l'inici del tercer període, quan l'equip blaugrana va obtenir una renda de vuit punts gràcies a un parcial de sortida de 15-6. La diferència no hauria sigut res de l'altre món un altre dia, però en un partit tan ajustat va esdevenir decisiva al Palau.

Passa sovint que els equips teòricament inferiors arrisquen amb una tàctica i els superiors cauen al parany, combatent-la amb les mateixes armes i oblidant els recursos propis. Després del descans el Barça va recordar que era el vigent campió i va dedicar esforços a potenciar les seves virtuts abans que a intentar contrarrestar les del rival. Un encert que li va permetre arribar a l'inici de l'últim període amb prou marge per no patir en excés.

Mentre el marcador està ajustat, els rivals del Barça Regal acostumen a ser una cosa. Després, una altra, ja que perden el rigor en atac i la fe en defensa, en què els seus jugadors passen de dominadors a dominat. No va ser el cas de l'Herbalife, que va reduir la renda als quatre punts en una recta final menys còmoda del que tothom havia previst.

stats