Esports 12/06/2013

Messi i 10 més: esportistes que han tingut problemes amb agències tributàries del món

El crac argentí del Barça s'uneix a una llista que ja era llarga de professionals de l'esport d'elit que han estat investigats per evasió d'impostos

Ara
2 min

BarcelonaAquest dimecres la Fiscalia s'ha querellat contra Leo Messi i el seu pare per frau fiscal. Amb el seu nom, s'allarga encara més la llista d'esportistes d'elit que han tingut problemes fiscals.

1. Maradona. L'any 2005 la justícia italiana va condemnar Diego Armando Maradona a pagar 37,2 milions d'euros, dels quals 23,5 corresponen a interessos de retard, per no haver pagat impostos sobre els seus ingressos publicitaris durant l'època en què militava a les files del Nàpols. No obstant, el 3 de novembre de l'any 2012, la justícia italiana va reobrir la investigació i actualment Maradona deu uns 40 milions d'euros a la hisenda pública del país: 13 milions per impostos no pagats durant l'època en què jugava al club napolità i la resta, per interessos acumulats durant les dues dècades posteriors.

Des d'aleshores, Maradona pot entrar a Itàlia, però la guàrdia de Finances té la potestat de confiscar-li les seves pertinences de valor per tal de rebaixar el seu deute. Davant d'aquest procés que encara continua obert, l'argentí ha assegurat en repetides ocasions que és innocent.

2. Xabi Alonso. Dins del món del futbol també trobem altres casos de jugadors han tingut problemes fiscals. El novembre de l'any 2012, el programa 'Sexta às 9' de la televisió portuguesa (RTP) va acusar Xabi Alonso d'evasió d'impostos. Hauria participat en una evasió de 9 milions d'euros a la zona franca portuguesa de Madeira. Segons aquesta televisió, Xabi Alonso es va convertir en l'únic accionista de l'empresa Kardzali, quatre mesos després de fitxar pel Madrid. El jugador s'hauria beneficiat dels descomptes concedits per haver contractat, almenys, un treballador.

3. Mascherano. El jugadors del Barça va ser vinculat en un afer idèntic al de Xabi Alonso en el mateix programa de televisió. En aquest cas, l'empresa de Mascherano es deia Anadyr Overseas. També s'hauria beneficiat dels avantatges fiscals per contractació de treballadors... que s'aconseguien contractant-ne almenys un.

4. Beckham. L'anglès també ha tingut problemes fiscals. Aquest any la premsa francesa no s'ha cregut la intenció del futbolista de donar el seu salari amb el París Saint-Germain per a obres benèfiques i l'han acusat d'evasió d'impostos.

5. Eto'o.la secció de delictes econòmics de la Fiscalia de Barcelona,

6. Boris Becker.

7. Arantxa. L

8. Nadal.Hisenda el va investigar i el va obligar a canviar de domicili fiscal, ja que les societats del tenista tributaven al País Basc sense que tinguessin cap activitat allà.

9. Toom Boonen. El ciclista belga Tom Boonen ha estat investigat aquest any

10. Abdris Biedrins.

stats