26/09/2011

La dictadura del ditet

2 min
Vettel, al circuit de Marina Bay.

A un punt de tornar a ser el rei. A un instant de prendre a Alonso l'últim rècord que li queda: el del bicampió més jove. A no-res d'entrar en la glòria, si és que encara no hi és. A un moment de consolidar el que serà una era que pot ser tan triom fal com la de Schumacher.

El ditet que sempre ensenya Sebastian Vettel té més sentit que mai. En té prou amb ser desè a Suzuka, encara que guanyi Button, una empresa fàcil per a l'únic pilot de la graella que ha puntuat en les catorze curses disputades fins ara, i mai més enllà del quart lloc de Nurburgring, el pitjor resultat de tota la temporada, per desesperació dels rivals.

Però el més fort de tot no és que el noi de Heppenheim estigui a punt de tornar-se a coronar campió mundial. El més impressionant és que també és el que hi ha més ben posicionat per guanyar el títol de l'any vinent. Els que no ho tinguin clar ja es poden mentalitzar per a un regnat que serà llarg. Tant com duradora sigui la superioritat dels cotxes fets per Adrian Newey.

Sovint diuen que el monoplaça d'una temporada és l'evolució, la conseqüència, del de l'any anterior. I això juga a favor dels Red Bull, que tenen un punt de partida immillorable, i en contra de Ferrari, que hauran de partir d'un full en blanc si volen plantar cara als que ara per ara són in abastables.

Si algú dubta que aquest sigui un campionat d'enginyers, que miri la configuració de la graella de Singapur: els cotxes van quedar aparellats de dos en dos, per equips, i gairebé en el mateix ordre que en el Mundial de constructors. Amb els RB7 sempre al davant, evidentment.

De lògica, aquest avantatge també hauria de beneficiar Webber. Però està clar que el potencial de l'australià no és el mateix que el del Minikàiser.

L'eina, el cotxe, és imprescindible. El talent per fer-lo anar, també. Llàstima que Alguersuari, amb la renovació de Webber, s'hagi quedat de moment sense accés a un Red Bull. I més trist encara que a Singapur des de Toro Rosso no li hagin sabut donar un cotxe digne. No s'ho mereixia.

stats