EL RETORN A VALÈNCIA
Esports 02/03/2011

Un dia diferent en la vida de David Villa

Avui no serà un dimecres qualsevol per a David Villa. Abans de tornar com a adversari al camp en què durant cinc anys va ser un ídol, el jugador haurà d'afrontar un judici que el farà anar de bòlit.

Toni Padilla
3 min
VILLA, ENTRE AMICS L'asturià al final del partit d'anada entre Ricardo Costa  i el jove Jordi Alba, amb qui  va compartir vestuari durant un any.

BARCELONA.L'estiu passat, el president del València, Manuel Llorente, va haver de fer front a les crítiques de la seva afició per haver permès que el Barça fitxés David Villa. "No era fàcil, però era necessari", va afirmar llavors referint-se a la difícil situació econòmica del València. El fitxatge del davanter asturià posava el punt final a una relació que durant cinc temporades va ser fantàstica. Villa va arribar per 12 milions, va ser venut per 40, pel camí va fer 129 gols i es va convertir el cinquè màxim golejador de la història del club.

Aquests 129 gols el deixen per darrere de noms icònics del valencianisme com Edmundo Mundo Sánchez i els seus 206 gols, el brasiler Walter Machado, l'argentí Mario Alberto Kempes i el capità dels anys 90 Fernando Gómez. Pel que fa als títols, Villa va arribar just després de l'època de Rafa Benítez, de manera que només va poder guanyar una Copa del Rei. I per poder alçar més títols, va decidir que marxaria.

El 2009 va tenir paciència

El 2009 Villa ja va negociar amb el Barça (el Reial Madrid també el perseguia), però va acceptar no marxar després de parlar amb Llorente, que li va prometre que el deixaria marxar quan s'assegurés que la plantilla del club no quedaria desballestada. El 2010, doncs, Villa va ser fitxat pel Barça quan el València ja feia temps que negociava per fitxar Aduriz i Soldado.

David Villa, que ha anunciat que en cas de marcar no celebraria el gol, va deixar un gran record entre l'afició local. Malgrat que no hi ha prevista cap rebuda especial, tothom comentava ahir a València que el davanter mereix ser rebut com cal."Ha estat una part de la història d'aquest club, un gran professional. Però ara ja no porta aquest escut. Quan comença el partit, és diferent", va dir Unai Emery.

Villa va acomiadar-se de l'afició valencianista amb un missatge al lloc web i amb diferents entrevistes just abans del Mundial de futbol, que va jugar quan Joan Laporta ja l'havia fitxat com si fos la seva última herència com a president del Barça. El 7 de gener, però, Villa ja va tornar a Mestalla per presenciar el València-Hèrcules al costat de Mata, que aquell dia era a la graderia.

El dia d'avui, doncs, serà diferent, i no només per tots els amics que Villa retrobarà a Mestalla. El davanter s'ha despertat avui a casa seva, a Tuilla, i arribarà a València per una ruta diferent.

Un dia diferent

Villa es va entrenar ahir a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, però a la tarda ja era a la seva terra, Astúries, per comparèixer a partir de les 10 hores d'avui al jutjat de primera instància d'Avilés com a testimoni en el judici que se celebrarà per aclarir la demanda interposada pel seu exrepresentant, José Luis Tamargo. El seu exagent li reclama sis milions d'euros per incompliment de contracte. Camargo també demana la comissió que li correspondria en el traspàs del jugador al Barça.

Villa va fer el viatge acompanyat d'un membre de seguretat contractat pel club i amb el directiu Raúl Sanllehí, que serà l'encarregat d'oferir la versió del Barça al judici entre Tamargo i Vila. Sanllehí defensarà que les negociacions que el Barça va mantenir amb l'exagent del jugador al llarg de l'estiu del 2009 no tenen res a veure amb el fitxatge que es va consumar un any després, tal com reclama Tamargo. Manuel Llorente, president del València, també declararà en el judici.

Immediatament després de declarar, el davanter es desplaçarà a l'aeroport d'Astúries per agafar un aerotaxi que el club li posa a disposició per anar fins a l'aeroport de Manises. A les 10 de la nit, doncs, jugarà contra el seu antic equip. Serà la primera vegada que el Barç posa un avió privat per a un dels seus jugadors sota el mandat de Sandro Rosell, que havia criticat l'ús d'aquest mitja de transport per part de l'anterior junta. El retorn de Villa a Mestalla però, s'ho val.

stats