FUTBOL
Esports 01/04/2012

Un derbi valencià entre dos estats d'ànim diferents

Nuria García
3 min
Un derbi valencià entre dos estats d'ànim diferents

BARCELONAEls veïns normalment acostumen a ajudar-se. Però en el món del futbol, això passa més aviat el contrari. Els derbis motiven més els jugadors, sobretot si es pot burxar la ferida oberta de l'altre equip de la ciutat. Això és el que intentarà aquesta tarda (18 hores, Gol T, Canal + futbol) el Llevant. El conjunt granota està en el seu millor moment i visita Mestalla amb la intenció d'aconseguir el primer triomf a la Lliga, ja que dels sis enfrontaments precedents, quatre han acabat en triomf local i els altres dos, els de les últimes dues temporades, han estat dos empats sense gols. El de l'any passat, a més, va servir perquè el València s'assegurés la tercera posició i perquè el Llevant confirmés la permanència a Primera Divisió.

El Llevant es vol beneficiar de la mala ratxa que passa el València. Qüestionat per la seva afició, l'equip d'Emery es va complicar la vida dijous passat l'Europa League i, tot i que fa moltes jornades que ocupen la tercera posició, acumula dues derrotes consecutives contra Saragossa i Getafe i, a hores d'ara, el Llevant, el Màlaga i l'Osasuna li poden plantar cara i lluitar-hi de tu a tu per aconseguir la tercera plaça europea que dóna accés directe a la Lliga de Campions. De fet, si el Llevant aconsegueix el triomf per més de dos gols (el resultat de l'anada al Ciutat de València), els granotes superarien el conjunt xe. I és que tot el que no sigui un triomf local a Mestalla agreujaria la ferida oberta al València i deixaria Emery amb pràcticament els dos peus fora del club. "No penso si aquest serà el meu últim derbi", comentava ahir en la prèvia del partit l'entrenador Unai Emery. I és que el tècnic acaba contracte el 30 de juny i, després de quatre temporades, sembla que els dies que li queden a la banqueta de Mestalla s'estarien exhaurint.

De fet, el València ha demostrat durant aquesta temporada que és capaç de fer el millor i també el pitjor en un únic partit. De remuntar un resultat advers i de deixar-se perdre partits que dominava amb comoditat. "Toca patir, la mala ratxa serveix perquè l'equip s'adoni que és difícil assolir el tercer lloc", deia el tècnic. Aquest fet amplia les esperances del Llevant, que somia amb Europa. "És un partit molt atractiu per a tot el món, va assegurar Juan Ignacio Martínez, el tècnic del Llevant, en la tradicional trobada d'entrenadors. "Els dos equips estem molt a prop en la classificació i la nostra intenció és gaudir del moment", va afegir.

Quart derbi de l'any

El d'aquesta tarda serà el quart derbi valencià de la temporada. "El Llevant ha deixat de ser una sorpresa per convertir-se en una realitat", va destacar Emery. En els tres partits d'aquest curs -dos a la Copa del Rei i un a la Lliga-, tots els triomfs han estat per al València. Als quarts de la Copa del Rei, els d'Unai Emery es van imposar primer per 4-1 i, en el partit de tornada, marcant tres gols i deixant la seva porteria a zero.

I en el partit de la primera volta de la Lliga, el Llevant va perdre a casa, al Ciutat de València, per 0-2. És per això que si els de Juan Ignacio Martínez somien superar avui el seu veí, necessiten guanyar el partit per més de dos gols de diferència en el marcador.

stats