EL DERBI
Esports 09/01/2012

Primer derbi sense jugar de blaugrana

M. Molina / D.r. Jover
2 min

BARCELONA.El Barça va jugar ahir, per primera vegada en més de cent anys història, un derbi amb la seva segona equipació, la de color negre. En comptes d'anar amb la tradicional samarreta blaugrana, els de Pep Guardiola van haver d'utilitzar la de color negre ahir a l'estadi de Cornellà-El Prat.

El culpable què passés això no va ser el marxandatge, que molts cops és el protagonista i fa prendre decisions d'aquest estil, sinó el col·legiat del partit d'ahir.

L'àrbitre, Turienzo Álvarez, va demanar al Barça que canviés de samarreta i pantaló per evitar confusions al camp, tal com va explicar ahir a l'emissora RAC1 el vicepresident Jordi Cardoner.

Tot i que la història dels derbis sempre ha vist el Barça de blaugrana a l'estadi de l'Espanyol, ja fos Sarrià, Montjuïc o el mateix Cornellà-El Prat, Turienzo Álvarez no la va tenir en compte, ja que va ordenar al Barça que canviés de samarreta.

La raó principal que va esgrimir l'àrbitre del col·legi castellanolleonès va ser que els pantalons de la primera equipació del Barça i de l'Espanyol són blaus, cosa que podia crear confusió durant els noranta minuts de partit, a més que el dors de les dues samarretes s'assemblen. El cert és que el Barça va jugar a San Mamés, aquesta mateixa temporada, amb la samarreta blaugrana i l'àrbitre no hi va dir res. Ahir, per al derbi, però, es va haver de canviar.

Fins ahir el Barça havia jugat amb la samarreta de color negre un total de cinc partits. Tres en Lliga -a l'estadi d'Anoeta contra la Reial Societat (2-2), al Molinón contra l'Sporting (0-1) i a Granada (0-1)-. I dos en Lliga de Campions, primer al camp del BATE Borissov (0-5), a la jornada dos de la primera fase, i també a la jornada quatre, a l'estadi del Viktoria Plzen (0-4).

stats