HANDBOL
Esports 30/11/2011

Laszlo Nagy: "El derbi té una importància extra"

Líder "Portar el braçalet significa liderar dins i fora de la pista" Decisió "Amb 16 anys vaig renunciar a anar als EUA a estudiar i jugar a bàsquet"

David R. Jover
2 min
Ja fa 11 anys que Laszlo Nagy és a Can Barça, i amb la retirada de Barrufet li toca fer de capità del Barça Intersport.

Avui, a les 20.45 hores, el Barça Intersport juga al Palau d'Esports contra el Fraikin Granollers. I el 10 de desembre els blaugranes visiten el gran rival, l'Atlètic de Madrid, a la seva pista. Aquests dos partits poden decidir la Lliga Asobal, ja que si el Barça ensopega podria dir adéu al somni de revalidar un títol que va trigar cinc anys a reconquerir.

Què n'esperes del partit d'avui?

És un derbi català. Després d'11 anys aquí sóc conscient de la importància extra que té, per la rivalitat. Hem d'anar a guanyar amb la màxima tensió.

Et retrobaràs amb Manolo Cadenas, exentrenador teu.

Sí. Va ser una llàstima que arribés al Barça en un moment difícil, sense guanyar títols, però és un gran entrenador, només cal veure què ha fet amb el Granollers.

I el porter cedit pel Barça, Gonzalo Pérez de Vargas, tractarà d'amargar-te la nit.

És un gran porter, jove, i que necessitava els minuts que està tenint per progressar. És molt bo i voldrà fer-ho molt bé. Ha de seguir així.

I després de Granollers, a la pista de l'Atlètic de Madrid. És mitja lliga?

Sens dubte que ho és, no ens enganyarem. Abans no es pot perdre cap partit, però estem esperant aquest per treure'n alguna cosa positiva. Serà molt igualat i som capaços de guanyar.

A part del nom de l'equip -Ciudad Real per Atlètic- han canviat en alguna cosa més?

En res. Segueixen sent un equipàs en defensa i atac, i tàcticament són brillants. Els equips que ho fan bé no han de canviar res.

No guanyar cap títol important seria un fracàs?

Home, jo em quedaria malament. Jo no em canso de guanyar, és la meva manera de pensar i d'actuar. Jo donaré el màxim per guanyar.

I què significa portar el braçalet de capità?

Suposa molt en tots els sentits. Liderar l'equip dins i fora de la pista, i per sort està format per persones extraordinàries. La millor mostra és tractar de guanyar tots els partits i que el barcelonisme gaudeixi de nosaltres i del nostre joc.

Vas compaginar bàsquet i handbol i et van oferir anar als Estats Units. Per què no ho vas fer?

Tenia 16 anys i era massa jove per marxar a estudiar i jugar a bàsquet a Nova York, vaig triar l'handbol i em vaig quedar a casa. Anys després el Barça em va trucar, i com que ja havia deixat escapar una oportunitat, aquest tren no el vaig perdre.

Què va significar per a tu Valero Rivera?

Tot. Gràcies a ell sóc aquí, sense ell no sé si la meva carrera seria com és. I després d'ell, Xesco Espar, amb la Copa d'Europa, la meva primera.

Fa 11 anys que ets al primer equip. Esperes retirar-te aquí?

Sempre se somia, això. Ara tinc contracte fins al 2013 i quan s'acabi tindré 32 anys. Crec que encara em quedaran anys de joc. No sé què passarà, però la meva primera, segona i tercera opció serà el Barça.

stats