CICLISME - TOUR DE FRANÇA
Esports 19/07/2011

Tot per decidir durant la tercera setmana, en què els Alps els esperen

Albert Rabadan
2 min
Els germans Schleck, a la foto rodant durant la jornada de descans d'ahir, tenen superioritat numèrica, però ja han deixat passar una setmana amb un Alberto Contador tocat.

Se sol dir que el primer bloc muntanyós del Tour de França deixa clar qui el pot guanyar i qui no. En aquest cas, però, han passat els Pirineus i es va arribar a la segona jornada de descans amb més dubtes dels que hi havia abans. "On és el límit de Voeckler? Els germans Schleck estan aprofitant bé les seves opcions? Què passa amb Evans? Contador recuperarà el seu estil explosiu?", són algunes de les moltes preguntes que es fan els aficionats.

Els corredors s'han enfrontat aquests dies a una situació ben diferent de la que estaven acostumats els últims anys. El vencedor de les dues últimes edicions, Alberto Contador, ha tingut unes molèsties al genoll de les quals espera estar totalment recuperat quan arribin les grans etapes dels Alps i que l'han fet limitar-se a disminuir els danys. Així, sense la iniciativa d'aquest gran favorit, que no pot evitar atacar si li queden un mínim de forces, ningú té les idees clares.

Sense anar més lluny, tot i que el madrileny va mostrar la seva debilitat en cedir tretze segons a Luz-Ardiden respecte a Andy Schleck, el luxemburguès va esperar fins a l'últim port de l'etapa de dissabte passat, Plateau-de-Beille, per intentar treure-li una distància definitiva. I això tenint en compte que tenia companys d'equip com Jens Voigt i Linus Gerdemann a l'escapada per fer de pont, però amb atacs poc continuats en els últims quilòmetres, ni ell ni el seu germà Fränk no van poder endarrerir un Contador que segueix tenint gairebé dos minuts de desavantatge.

De fet, ni tan sols ho van poder fer amb Thomas Voeckler, que ja suma set dies de líder sense que li redueixin la seva distància. El francès manté que les seves possibilitats de guanyar són nul·les, però és conscient que si hi ha més marcatge entre els principals favorits i se segueix corrent de manera conservadora, les seves opcions creixen.

El nou duel, psicològic

Amb aquesta situació, en què fins i tot l'australià Cadel Evans (tercer a la general a 2 minuts i 6 segons) és qui està més ben posicionat de cara a la contrarellotge de Grenoble el dia abans d'acabar el Tour de França, els protagonistes del duel en els últims dos anys, Andy Schleck i Alberto Contador, necessiten deixar de banda el seu pols psicològic i passar a l'acció.

Contador, optimista amb el seu estat físic amb el pas dels dies, ja va avisar d'una possible ofensiva: "No arribaré a París pensant que ho podria haver intentat". Ell és qui té més temps per recuperar, qui arriba més cansat, però també l'home que es manté imbatut en les últimes sis grans voltes en què ha participat.

Per tant, l'equip luxemburguès Leopard-Trek ha de pensar alguna alternativa. "Només un dels dos pujarà al podi, però ho farà de groc", alertava el petit, decidit. "Voldrà dir que algú s'ha sacrificat". Prou bé ho sap el seu germà Fränk, que a les rampes de Luz-Ardiden va actuar com a segona espasa.

stats