FUTBOL
Esports 20/08/2011

Sense acord, també perilla la segona jornada de Lliga

Les reunions entre l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) sembla que no donen fruits. De moment aquest cap de setmana no hi ha futbol i cal veure el vinent.

Nuria García
2 min
Sense acord El president de l'AFE, Luis Rubiales, arribant a la reunió d'ahir al matí.

Barcelona.Com a mínim la Lliga, tant a Primera Divisió com a Segona A, començarà una setmana més tard del previst. L'enèsima reunió entre l'Associació de Futbolistes Espanyols i la Lliga de Futbol Professional no va servir per acostar posicions i, per tant, a més de la primera jornada de Lliga també perilla la segona. Per intentar evitar que la vaga s'allargui més enllà d'aquest cap de setmana les dues entitats han previst dues reu nions més (una avui i una altra dilluns, a les 10.15 hores). I és que els futbolistes han avisat que podrien plantejar una aturada indefinida si no tenen prou garanties, així com el conveni liquidat i rubricat, per complir i cobrar les quantitats que indiquen els seus contractes.

A més, encara s'ha de decidir què s'ha de fer amb la primera jornada: si cal buscar una data alternativa per disputar-la en un calendari ja d'entrada ajustat. "No vull sentir a parlar d'una Lliga de 37 jornades", va dir el president de la LFP, José Luis Astiazaran, mentre que el gerent de l'AFE, Luis Gil, responia: "Aquesta jornada no es disputarà de moment, però això no vol dir que no es jugarà, dependrà de la federació i dels acords a què s'arribin".

El sindicat de futbolistes, a més, va mostrar la seva sorpresa a través d'un comunicat en què explicava que els clubs i la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ja donaven per fet, abans de començar la reunió d'ahir al matí, que no es disputaria la primera jornada. Segons l'AFE, la Federació Espanyola ja havia avisat el col·lectiu arbitral perquè no es presentés als partits i, a més, havia començat a buscar data per recol·locar la jornada, un fet que l'AFE considera que és una pràctica antivaga.

Hi haurà serveis mínims a 1a

Tot i la convocatòria de vaga entre ahir i dilluns vinent, l'AFE va acordar que els jugadors podrien entrenar-se durant aquests dies. Així, la majoria dels equips de Primera Divisió s'exercitaran el temps que duri la vaga. A Segona Divisió A, en canvi, la situació és diferent i excepte els dos filials (Barça B i Vila-real B), que seguiran amb la seva pretemporada, els altres conjunts de la Lliga Adelante no s'entrenaran.

stats