BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 09/05/2012

La 'final four' d'Istanbul espera el Xavi Pascual més ambiciós

àlex Gozalbo
2 min
Xavi Pascual, entrenador del Barça Regal, donant instruccions als seus jugadors.

BARCELONAAvui es compleixen dos anys des que el 9 de maig del 2010 el Barça Regal va superar l'Olympiacos a París (86-68) i va guanyar la seva segona Eurolliga. Sis jugadors de l'equip blaugrana i l'entrenador Xavi Pascual continuen en un equip que aquesta tarda viatjarà cap a Istanbul per intentar repetir èxit. "Tot i que el rival de les semifinals és el mateix que el d'aquella final, crec que seran partits que no s'assemblaran en res. Ells han canviat l'entrenador i el tipus de jugadors que tenen", opina el tècnic, que manté un gran crèdit entre els seus jugadors.

"Xavi Pascual és el millor entrenador d'Europa, és perfecte. És el Pep Guardiola del bàsquet. És especial. És un noi català i bona persona, encara que a la pista es transforma i és diferent. Cada entrenament és com una guerra", diu Pete Mickeal.

El líder del Barça Regal a la pista, Joan Carles Navarro, té clar que el millor resum de la bona feina de Xavi Pascual són els seus títols. "Des que ell va arribar, les coses ens han anat molt bé. Tenir bona comunicació amb l'entrenador és fonamental. La clau és la confiança", assegura l'escorta, a qui el tècnic va fer descansar en el partit jugat diumenge a Manresa.

L'evolució que en les últimes temporades han experimentat alguns jugadors és evident. "Des que estic amb Xavi Pascual tinc molta més confiança. Amb Dusko Ivanovic no vaig arribar al meu nivell i amb Pascual crec que he millorat molt. Sens dubte que m'ha ajudat", reconeix Fran Vázquez.

Un altre pivot, Boniface Ndong, també és dels que tenen clar que ha evolucionat amb Xavi Pascual a la banqueta del Barça Regal: "Penso que he millorat en la lectura del joc, en la defensa d'equip i també tàcticament. Defensivament sóc molt millor. Ara, tot i anar complint anys, sóc més bon jugador i tinc més experiència".

Ascendència en el grup

Fins i tot alguns dels jugadors amb menys protagonisme parlen bé de l'entrenador blaugrana. "Des que sóc al Barça el meu rol i el meu joc han canviat. Penso que amb Pascual he millorat en tasques defensives i sobretot en el meu joc de peus. També en el nivell d'exigència personal", diu Kosta Perovic. "Penso que des de la meva arribada a Barcelona fa una temporada i mitja he millorat en el llançament exterior i la meva defensa ha experimentat un gran canvi", opina Joe Ingles.

Xavi Rabaseda posa l'accent en els detalls: "Xavi Pascual ens recorda que cada entrenament és important i que cada partit té la seva transcendència".

L'ascendència de Xavi Pascual sobre la plantilla no té a veure tan sols amb aspectes tàctics, tal com recorda C.J. Wallace: "Personalment, després de perdre el meu pare, he viscut una temporada molt difícil, i ell m'ha ajudat molt. M'ha empès a treballar més fort i crec que aquest any el meu punt d'inflexió va ser l'eliminatòria davant el Kazan, quan ell es va mostrar molt content amb el meu rendiment".

"Pedro Martínez, el meu anterior entrenador al Gran Canària 2014, i Xavi Pascual són força semblants en diverses coses. Tots dos són entrenadors defensius. Volen tenir el control del joc i guanyar els partits des de la defensa, i això a mi particularment m'agrada. El nostre entrenador té moltes tàctiques, potser més de 100 sistemes", explica l'aler pivot.

stats