Lliga Endesa
Esports 09/06/2013

El Barça Regal perd a Madrid amb polèmica (76-72)

Els àrbitres no han xiulat una falta personal sobre Víctor Sada a 2,3 segons del final

àlex Gozalbo
2 min
Ante Tomic i Rudy Fernández

BarcelonaEl Barça Regal ha perdut contra el Reial Madrid (76-72) un primer partit de la final de la Lliga Endesa en què ha arribat a guanyar per 12 punts de diferència. Quan perdia per tan sols un punt de diferència i quedaven 2,3 segons, els àrbitres no han assenyalat una falta personal de Sergi Llull i Sergio Rodríguez sobre Víctor Sada, que ha perdut la pilota. L'acció, que ha anat acompanyada d'una tècnica a Joan Carles Navarro, ha decidit un enfrontament calent.

La bona actuació de Víctor Sada (17 punts amb 4 triples) no ha tingut recompensa a Madrid, on l'equip local ha sabut utilitzar el seu domini en el rebot per capgirar un partit que se li havia posat molt difícil.

Pablo Laso ha intentat sorprendre Xavi Pascual amb una defensa mixta sobre Joan Carles Navarro. La tàctica li ha servit per desconcertar el Barça Regal, que ha trigat tres minuts i mig en anotar la primera cistella. El Reial Madrid ha arribat al final del primer quart amb una renda de set punts (21-14) gràcies a un triple de Sergi Llull sobre la botzina.

El Barça Regal ha capgirat el marcador al segon quart, quan s'ha apuntat un parcial de 2-16 de sortida (23-30). La renda blaugrana ha crescut fins als deu punts gràcies a quatre triples de Víctor Sada, que no ha fallat cap dels quatre intents des de 6,75 metres que ha intentat a la primera meitat. Al descans, 35-45.

La renda blaugrana no ha deixat d'augmentar en un tercer quart en què el Reial Madrid ha arribat a perdre per 12 punts de diferència. Al final del tercer període, 50-58.

A sis minuts i mig del final, el Barça Regal guanyava per 10 punts de diferència, però el Reial Madrid ha aconseguit empatar el partit gràcies a un parcial de 10-0 (65-65). Cinc tirs lliures consecutius de Joan Carles Navarro han donat una mica d'aire a l'equip blaugrana, que al final no ha pogut mantenir el seu avantatge.

El segon partit de la sèrie es jugarà aquest dimarts (21 hores, Esport3 i Teledeporte) a Madrid.

stats