Lliga Endesa
Esports 15/12/2013

El Barça esclafa el Valladolid en un partit molt desigual (109-50)

És la victòria més àmplia de la història de l'ACB amb una diferència de 59 punts

Marta Campderrós

BarcelonaPartit molt fàcil pel Barça de bàsquet, aquest diumenge al Palau, que s'ha desfet amb comoditat del CB Valladolid 109-50. Un dels millors partits de l'equip blaugrana d'aquesta temporada, que ha marcat la diferència i ha controlat el joc al seu antull des dels primers minuts. Una bona injecció de moral per als de Xavi Pascual que havien perdut la darrera jornada de lliga amb l'Unicaja i contra el CSKA de Moscou a l'Eurolliga.

Amb aquest triomf, els blaugranes han aconseguit la victòria més àmplia de la història de la Lliga ACB, amb 59 punts de diferència. L'altra bona notícia l'ha protagonitzada Brad Oleson, que ha reaparegut al Palau després dos mesos lesionat. El d'Alaska ha fet 2 punts i 4 de valoració en els 15 minuts que ha estat en pista.

Excel.lent inici de partit dels de Xavi Pascual. L'encert anotador dels blaugrana i la debilitat defensiva dels visitants els ha permès anotar 30 punts en el primer periode. Ante Tomic ha estat decisiu en el joc interior, que ha fet trontollar la dèbil muralla val·lisoletana. El croat, gran intimidador, ha anotat 9 punts, ha caputat 2 rebots i ha fet 12 de valoració en els 7 minuts que ha estat en pista. Hezonja ha tancat el marcardor en el primer quart amb un espectacular triple, que ha donat als catalans una renda de 14 punts (30-16).

I aquesta diferència s'ha anat eixamplant. Els blaugranes han bloquejat les línies d'atac del seu rival, han seguit pressionant i han marcat un parcial de 18-0. El Valladolid, completament fora del partit, només ha anotat 6 punts en el segon quart i ha vist com el Barça continuava amb el seu particular festival anotador. 75% des de la línia de dos, 5/10 en triples i 10/11 en tirs lliures. Amb aquestes dades, el conjunt de Xavi Pascual ha marxat al vestidor amb el 55-22 a l'electrònic.

En la represa, el Barça s'ha fet més fort i ha mantingut el domini del partit fins el final davant un rival que li ha posat les coses molt fàcils. El conjunt català ha mantingut l'encert a cistella amb un 76% de tir de camp i els 13 triples anotats. Finalment els de Xavi Pascual han superat els 100 punts -la primera vegada aquesta temporada- i el marcador ha acabat amb el 109-50.

Els millors blaugranes han estat Lorbek i Tomic amb 17 punts, respectivament, i Navarro amb 15. Per part del Valladolid, Johnson ha estat l'únic que ha tirat del carro, amb 20 punts i 17 de valoració.