Esports 09/10/2011

Salva Maldonado "La crisi ens exigeix ser fidels a la nostra filosofia"

Play-off "Si algú ven que classificar-se és senzill és que no en té ni idea" Joves "Si jugues amb set júniors, perds de 30 punts" Líder "La gent que fa temps que és al club és molt jove i els veterans són nous"

à.g.
3 min

El Fiatc Joventut obre la temporada aquest migdia (12.30 hores, Esport3) a la pista de l'Assignia Manresa. Ho farà amb quatre baixes (Pooh Jeter, Pere Tomás, Marko Todorovic i Henk Norel) i amb entrenador nou, Salva Maldonado. Un tècnic imprescindible.

Salva, com arriba l'equip a l'inici de la temporada?

Amb molts problemes de lesions, que no és la millor manera. A la pretemporada hem entrenat bé, però m'hauria agradat poder fer-ho amb tot l'equip sencer. Això dificulta el treball diari. Encara som molt lluny de l'equip que podrem ser al final de temporada.

Necessites temps.

L'entrenador és nou, i molts jugadors, també. D'altres són molt joves. I això necessita temps, però no ens podem queixar: hem fet coses bones tot i que en altres aspectes estem verds.

A quin nivell físic està ara Pape Sow?

Ha treballat dues setmanes en els últims vuit mesos. Cada dia va millor, però l'evolució trigarà a ser visible.

Com t'agradaria que el públic reconegués el teu equip?

Vull que juguem com un equip i que siguem sòlids al darrere. Al davant m'agradaria jugar de manera equilibrada. El públic vol un equip que no marxi dels partits i que tingui personalitat. Hem de ser capaços de competir i d'anar creixent.

És molt diferent entrenar la Penya de fer-ho en un altre equip?

Cada equip té la seva història. La Penya ha enllaçat períodes de molt d'èxit amb baixades espectaculars. La crisi ens exigeix ser més fidels que mai a la nostra filosofia. Per això hem buscat gent que ens ajudi a fer que els de casa puguin créixer. Pel que fa al pressupost no podem competir, ara no és moment de bondat econòmica.

Què esperes de la gent del planter?

Hem d'educar-los millor perquè la transició de júnior al pas professional sigui més progressiva. L'any passat vam veure com el pas al primer equip va fer mal a alguns joves perquè no estaven preparats. Si jugues amb set júniors, perds de 30. Hem de crear un pas intermedi i aquí ens ajudarà molt l'equip El Prat.

En la sortida de Josep Franch, t'ho vas trobar tot fet?

Hi vaig poder dir la meva, però el jugador tenia clar que volia marxar. El club i jo vam mostrar la voluntat que continués. Ell en deu saber els motius, però nosaltres només volem jugadors que vulguin jugar amb nosaltres. Què ha passat? Ja farem una reflexió interna, però si un jugador no vol ser aquí, no pot ser aquí.

Què serà més difícil, col·locar l'equip a la Copa del Rei o a les eliminatòries pel títol?

Difícil ho serà tot. Si algú ven que classificar-se és senzill és que no en té ni idea... Lluitarem, però la Copa del Rei ens arribarà massa d'hora. Això sí, sóc optimista i penso que, si no tenim mala sort, tindrem les nostres opcions d'acabar entre els vuit primers en la cursa de 34 jornades.

Veus algun líder clar al teu equip?

El capità pot ser-ne un, però el líder no el pots imposar, ha de sortir del vestidor. La gent que fa temps que és al club és molt jove i els veterans són nous... Un dels líders podria ser Pooh Jeter. Crec que Albert Oliver i Fede Van Lacke també ens ajudaran molt perquè coneixen molt la Lliga.

Aquest any només dos dels 18 entrenadors són estrangers. Per què?

Una mica de tot. La crisi econòmica hi ajuda, però també és veritat que el nivell dels entrenadors d'aquí és bo. Veus una Lliga Endesa bipolar?

No. Barça i Madrid estan molt per sobre de la resta, però hi ha altres equips que la poden guanyar. Després hi ha 10 o 12 conjunts que estem en una altra situació.

La visibilitat de la competició encara no és bona...

Teledeporte és un canal que la gent té sintonitzat al número 28 i que, per tant, té una audiència secundària. De totes maneres, el bàsquet sobreviurà a la crisi i la gent anirà als pavellons.

La Penya segueix en concurs de creditors.

És més fàcil treballar amb jugadors que estan al dia de pagament que amb altres a qui se'ls deuen quatre mesos, però hi estic acostumat. Aquí s'ha fet un pressupost ajustat a la realitat actual i no tindrem problemes.

stats