COPA DEL REI
Esports 31/01/2013

El costum de dominar i no perdre al Bernabéu

En les últimes 10 visites del Barça al Bernabéu els blaugranes només hi han perdut dues vegades. La resta han sigut cinc victòries i tres empats. Messi s'ha quedat sense marcar per primer cop en 10 partits.

Albert Solé
El costum de dominar  I no perdre al Bernabéu

BARCELONA.Fa molt temps que el Barça no pateix al Santiago Bernabéu. Visitar el feu del màxim rival ja no és sinònim de patiment ni de derrota segura. De fet, des d'aquell famós i dolorós per als blaugranes 4-1 de Lliga de la temporada 2007/08, el partit del passadís al Madrid campió, el Barça ha tornat al Bernabéu nou vegades, i només hi ha perdut un cop. Va ser en l'última visita, la de la tornada de la Supercopa d'Espanya d'aquest estiu (2-1). La resta de vegades que aquest Barça ha anat al Bernabéu sempre ha aconseguit un resultat positiu: cinc victòries i tres empats, comptant el d'ahir. Però més enllà dels resultats, que acostumen a ser molt bons últimament, el més destacat de les visites a Chamartín és la sensació de domini de la situació dels blaugranes i que han deixat la por escènica, de què parlava sempre Jorge Valdano, per a èpoques pretèrites.

El Barça ahir va perdonar la vida al Madrid, especialment en una segona part de domini abassegador blaugrana en què Cesc i Pedro van fallar ocasions cantades per deixar l'eliminatòria sentenciada de cara a la tornada al Camp Nou. Malgrat això, i el cop moral que va suposar el gol de Varane als 80 minuts, aquest Barça no es va deixar intimidar per l'empenta del Bernabéu, i va saber sufocar els ànims locals amb el control de la pilota i el cap fred per evitar mals majors.

Messi es queda en blanc

Ahir no va ser el millor partit de Leo Messi. No va ser el protagonista del gran nombre d'ocasions que va tenir el Barça, tot i que en va tenir alguna. Malgrat que va jugar els 90 minuts, Messi no va marcar cap gol, cosa que no passava des de principis de desembre. En els últims 10 partits que ha jugat Messi, aquest és el primer en què no veu porteria. Enmig hi va haver el partit de tornada contra el Còrdova al Camp Nou, però l'argentí es va quedar a la banqueta i no va jugar ni un minut. L'últim partit que va jugar Messi i no va marcar va ser l'intranscendent Barça-Benfica de Champions (0-0), en què Messi va jugar els últims 33 minuts.

Tampoc va marcar Cristiano Ronaldo, que també va estar desaparegut bona part del duel, i tot i això va tenir tres ocasions clares per marcar.

200 partits de Pedro

A principis de gener Pedro Rodríguez va celebrar els 5 anys del seu debut amb el primer equip del Barça. Des d'aquell dia ja ha disputat 200 partits amb la samarreta blaugrana en totes les competicions. Ahir no va poder celebrar aquesta xifra rodona amb un gol, tot i que va tenir una ocasió claríssima al contracop, però la seva vaselina suau per sobre de la sortida de Diego López va sortir massa desviada.