DES DE LA CASTELLANA
Esports 08/06/2013

Alguna cosa està canviant

Carles Fité
2 min
Alguna cosa està canviant

Normalment quan un club que té per obligació guanyar almenys un títol important per temporada i no n'assoleix cap, intenta fitxar ràpidament algun crac mundial per desviar l'atenció i començar a il·lusionar de cara a la temporada següent. Ho va fer per exemple el Barça el 2007, fitxant Thierry Henry després de tancar una temporada en blanc, i Florentino Pérez fitxant Cristiano Ronaldo per al Madrid al cap de pocs dies que Guardiola guanyés el triplet.

Però aquest any la cosa està canviant. El Madrid ha tancat una temporada dolenta, quedant a quinze punts del campió de Lliga i a hores d'ara no només no ha fitxat ningú, sinó que encara no té ni entrenador. Bé, ho acabarà sent Carlo Ancelotti, però un cop més després d'haver de passar per caixa, com ja van fer amb Pellegrini i amb Mourinho. Però a l'hora de fitxar un crac mundial la cosa és molt més complicada. Neymar se'ls ha escapat i Bale, si acaba jugant al Bernabéu, serà després d'unes quantes setmanes de negociació i de pagar un preu semblant al que va costar Cristiano Ronaldo. Una autèntica barbaritat.

I, en canvi, el campió de Lliga, després d'acabar la temporada igualant el rècord de puntuació històrica a la competició, ja ha fitxat i presentat la seva estrella per a la temporada vinent, el mediàtic Neymar. La primera lectura a fer-ne és positiva: és molt bo que els resultats a la Lliga no amaguin les mancances que ha mostrat aquest equip a Europa. Però el gran dubte que ens queda per resoldre és si calia fitxar-lo ara, quan l'acord ja estava tancat per a la temporada vinent. Només el temps respondrà a aquesta pregunta, i de moment el dia de la presentació va estar excel·lent. Però ja comencen a sortir històries rares. Des del seu possible sou elevat, que ha creat malestar al vestidor, fins al seu excessiu cost del fitxatge, que pot acabar als tribunals, passant evidentment per la relació jeràrquica que tindrà amb Leo Messi.

D'acord, Neymar ha vingut ara per tal que no te'l prengui el teu principal rival. Però ara falta tancar el fitxatge del central i acabar de millorar i completar aquesta plantilla. I així podrem confirmar que efectivament les coses estan canviant. I tot i guanyar un títol important, hi ha prou autocrítica per fer els canvis necessaris a l'equip i donar les altes i baixes que es creguin adequades.

stats