Esports 21/01/2011

Quan tenir contracte no és garantia De futur

Gairebé tothom somia en un contracte fix. Guardiola, en canvi, viu tranquil tot i que el seu acaba el 2011. I, coses de la vida, el de Mourinho s'exhaureix el 2014, però el portuguès desestabilitza el seu club.

Toni Padilla
3 min
Guardiola, Santpedor

BarcelonaAhir va fer un any que Pep Guardiola va anunciar que renovaria amb el Barça. En una roda de premsa amb Joan Laporta, el tècnic de Santpedor va deixar clar que signaria la seva renovació, però que no ho faria fins a l'estiu. La seva intenció era clara: en any d'eleccions, no ser arma electoral de ningú i tranquil·litzar a tothom.

Un any més tard, Guardiola segueix sense contracte. El tècnic de Santpedor, home d'idees fixes, segueix fidel al seu model de renovar amb contractes d'una sola temporada. La directiva de Sandro Rosell desitjava poder repetir l'esquema de l'any passat i anunciar algun tipus de preacord durant el mes de gener. Rosell tenia por de veure com el fet de tenir un tècnic que acabava contracte era aprofitat per la premsa de Madrid per desestabilitzar el club, però sempre que va parlar informalment del tema amb Guardiola en alguna de les reunions que han mantingut per organitzar el futur, s'ha trobat amb una resposta clara i educada del seu tècnic: primer cal parlar dels jugadors, deixar que passi el temps, i a finals de temporada es parlarà. Perquè llavors tocarà treure conclusions i Guardiola només treballarà si se sent a gust. Rosell ha entès el missatge i ja ha acceptat que es parlarà del tema quan el seu tècnic vulgui, deixant-lo treballar perquè sigui feliç.

Les filtracions de Mourinho

A hores d'ara, doncs, la premsa de Madrid no pot utilitzar aquest contracte de durada curta per atacar un tècnic que ha construït un equip meravellós. En canvi, la premsa de l'entorn madridista viu alterada pels rumors sobre el possible adéu de José Mourinho. Curiosament, un tècnic amb contracte fins al 2014 posa el seu club més nerviós que no pas Guardiola, que l'acaba el 2011. Els mitjans de comunicació de Madrid van viure ahir un intercanvi d'opinions entre periodistes al voltant d'informacions que primer van treure els professionals d'Intereconomía i després el diari As , sobre com Mourinho ha comentat al seu entorn que l'estiu vinent vol marxar del Reial Madrid.

Mourinho va aprofitar un viatge a Suïssa per anunciar un rellotge per comentar en presència d'alguns periodistes la seva situació al club. Parlant amb gent del seu entorn, va criticar l'estructura del club i la manca de suport. Va enviar un missatge conscient que arribaria a la premsa, i ara mateix el madridisme viu pendent del pols de Mourinho amb l'entitat. El portuguès manté una mala relació amb el director general Jorge Valdano i viu molest perquè Florentino Pérez dóna suport a l'argentí. A més, no està gens satisfet amb el procés de negociació d'un davanter centre, la seva gran petició des de fa mesos.

En fer arribar el rumor sobre el seu possible adéu, Mourinho força la situació. Si Florentino Pérez no li dóna tot el suport que ell vol, aquest podria marxar a finals de temporada conscient que qui quedaria més perjudicat seria el club blanc, i no pas ell. L'altra opció és que Florentino Pérez li retiri el tracte de favor a Valdano, i li concedeixi tot allò que demani a un entrenador que per a molts aficionats era la darrera esperança per aturar el Barça. El 5 a 0 al Camp Nou, però, ho ha canviat tot i el madridisme pateix per debats interns mentre veu com el Barça camina amb pas ferm en totes les competicions sense ressentir-se del fet de treballar amb un tècnic que acaba contracte aquesta temporada.

Guardiola, de fet, el que busca és renovar cada any només si veu que al seu voltant no tindrà problemes, ni serà víctima d'intromissions. Guardiola vol treballar amb un bon ambient, en un club on tothom rema en la mateixa direcció. I si no ho té, marxarà a final d'any sense haver de forçar el club a pagar-li la rescissió de contracte. Els contractes llargs, doncs, no sempre són la millor idea. Guardiola i Mourinho en són una bona mostra.

stats