LLIGA DE CAMPIONS
Esports 03/05/2011

El conqueridor que mai ha guanyat al Camp Nou

Toni Padilla
2 min
El conqueridor que mai  ha guanyat al Camp Nou

El primer cop que José Mourinho va tornar al Camp Nou com a tècnic, el 22 de febrer del 2005, el Chelsea es va allotjar a prop de l'estadi. El portuguès tornava a la que havia estat casa seva anys abans i va poder passejar per la Diagonal sense problemes. Però ja en la prèvia d'aquell partit d'anada dels vuitens de final de la Lliga de Campions va deixar clar que el que havia treballat com a traductor i segon entrenador havia alçat la veu. A un periodista li va recordar que havia progressat i que ell seguia fent el mateix i, després de veure com el seu Chelsea perdia per 2 a 1, es va negar a comparèixer en roda de premsa a la fi del matx perquè acusava Rijkaard d'haver parlat amb els àrbitres al descans.

Des de llavors, Mourinho ha passat de ser aquell membre del cos tècnic de Robson i Van Gaal que deia des del balcó de la plaça Sant Jaume que duria sempre el Barça al cor, a ser un tècnic que no és ben rebut. Com recordava abans del partit d'anada, el tècnic que es va autodefinir com a "especial", el seu destí va unit al del Barça. "No és normal que m'enfronti tants cops amb el Barça, cada any tocava i no érem a la mateixa lliga". En total, són sis visites al Camp Nou en sis anys, amb un balanç de quatre derrotes i dos empats. Mourinho, però, també ha obtingut victòries, com eliminar el Barça la temporada passada amb l'Inter.

A la llotja

I just avui que Mourinho visita el Camp Nou per setena vegada com a tècnic, el portuguès no podrà veure el partit des de la banqueta perquè està sancionat després de ser expulsat durant el partit d'anada.

Ahir els dos clubs ja havien intercanviat alguna opinió sobre on caldria situar-lo, tot i que no es decidirà la ubicació definitiva fins aquest matí. Avui està prevista la reunió ordinària entre els delegats dels dos clubs, el delegat de la UEFA, els encarregats de seguretat dels dos equips, els àrbitres i representants de la Creu Roja, la policia i la seguretat privada.

La idea és que la qüestió de Mourinho ja s'hagi pactat abans. El Barça té molt clar que la millor solució es que el tècnic de Setúbal miri el partit des de la llotja, on és molt senzill controlar les reaccions del públic pel que fa a la seguretat. L'alternativa seria que Mourinho fos a la graderia a prop de la banqueta dels madridistes, però el Barça no vol ni sentir a parlar d'aquesta opció, que seria un problema per als encarregats de la seguretat. El Reial Madrid encara no s'ha manifestat sobre la qüestió.

stats