BÀSQUET: LLIGA ENDESA
Esports 29/01/2012

El cognom Jeter, sinònim de velocitat

àlex Gozalbo
2 min
El cognom Jeter,  sinònim de velocitat

BADALONAPooh Jeter és un dels bases més ràpids de la Lliga Endesa, però és més lent que la seva germana. El jugador del Fiatc Joventut és capaç de córrer els 100 metres en 11,6 segons, unes dècimes més lent que Carmelita Jeter (10,6), atleta que va aconseguir tres medalles al Campionat del Món de Daegu (Corea del Sud).

"Veure-la guanyar tres medalles va ser el millor moment de la meva vida. Ara ella s'està entrenant per als Jocs Olímpics de Londres i la preparació és molt exigent, però espero que pugui aprofitar un dels seus viatges a Europa per passar per Badalona i veure'm jugar", explica el jugador del Fiatc Joventut a l'ARA.

Eugene, a qui la seva àvia va batejar amb el sobrenom de Pooh, i Carmelita Jeter van ser educats a Califòrnia en una llar que sempre va potenciar la pràctica dels esports. "Quan era jove, el meu pare era tot un atleta que practicava molts esports, com ara el bàsquet. Una de les coses que ens va ensenyar és que havíem de treballar fort per aconseguir qualsevol cosa que ens proposéssim. Crec que no va ser una mala lliçó perquè jo he acabat jugant a bàsquet professionalment i la meva germana és la dona més ràpida del món".

Quan hagi passat l'estiu, Pooh i Carmelita Jeter tenen el projecte de comparar les seves habilitats: "Estem preparant un enfrontament que pot ser divertit. Quan passin els Jocs Olímpics, farem una cursa de 100 metres i jugarem un partit de bàsquet". De fet, Carmelita va iniciar la seva preparació fa unes setmanes.

El Fiatc Joventut va tancar ahir la primera volta amb la sisena victòria del campionat. "La primera volta ens ha servit com a aprenentatge i ens ha demostrat que hem d'intentar jugar tal com entrenem. Aquesta és una de les claus que ens farà créixer perquè la feina és bona. Els deures que tenim de cara a la segona volta tenen a veure amb traslladar aquest rendiment als partits", diu Pooh Jeter.

El base del Fiatc Joventut, que aquest migdia juga contra l'Assignia Manresa al Palau Olímpic, és conscient que el seu rendiment a Badalona encara ha de millorar: "Vaig estar aturat un mes i encara estic intentant recuperar el meu millor moment. Ara ja em sento bé i he d'estar preparat per ajudar l'equip en tot allò que necessiti".

"Ja coneixia la Lliga Endesa perquè havia jugat a Màlaga i Menorca, així que el nivell no m'ha sorprès. Crec que és la millor competició després de la NBA. Cada any que passa és millor", assegura el base californià.

stats