BÀSQUET: LLIGA ACB
Esports 30/06/2011

Els clubs critiquen "l'expropiació" de la selecció

àlex Gozalbo
1 min
Jordi Villacampa, durant l'última assemblea.

Barcelona.Fa dies que els clubs de l'ACB, la Federació Espanyola (FEB) i l'Associació de Jugadors (ABP) tracten d'arribar a un acord per definir el marc de contractació de cara a la temporada que ve. La situació, però, cada vegada és més tensa i el temps va passant sense que els equips puguin saber les condicions segons les quals hauran de completar les seves formacions.

Albert Soler, secretari general per a l'Esport, va amenaçar ahir de proposar una competició sense jugadors extracomunitaris, i la comissió delegada de l'ACB va respondre amb duresa, qualificant les declaracions de "desafortunades" i va recordar "la seva tasca com a formadors de jugadors". "Els clubs constatem que s'ha desvirtuat la naturalesa original de la cessió dels jugadors, que no era altra que la seva participació esportiva en representació de la selecció espanyola", van explicar en un comunicat.

La comissió delegada de l'ACB, en la qual el Barça Regal és un dels deus clubs representats, afirma: "El grau d'utilització comercial dels jugadors en campanyes i promocions publicitàries, sense cap contraprestació econòmica per a nosaltres com a propietaris dels seus drets d'imatge, s'ha convertit en una expropiació que perjudica clarament els nostres interessos i que creiem que també mereix la reflexió del màxim mandatari de l'esport espanyol".

stats