MERCAT DE FITXATGES
Esports 03/07/2011

48 hores claus per tancar el fitxatge de Cesc Fàbregas

El Barça intensifica els contactes amb l'Arsenal per intentar tancar el fitxatge del maresmenc abans de dimarts, quan els anglesos tenen previst començar a preparar la pròxima temporada.

Toni Padilla
2 min
Cesc, jugant amb alguns dels nens que aquests dies entrenen al campus de futbol organitzat pel jugador de l'Arsenal.

Barcelona.Cesc Fàbregas té decidit tornar cap a Londres a inicis de la propera setmana, però no es vol vestir amb els colors de l'Arsenal. Els jugadors gunners tornen a la feina dimarts per començar a preparar una temporada que comença amb uns dies de feina a Londres i una posterior gira per Àsia. Però tant Cesc com el Barça volen evitar que el català es posi a treballar a les ordres d'Arsène Wenger.

Cesc volarà a Londres per poder parlar amb Wenger cara a cara i, en cas que les negociacions amb el Barça vagin pel bon camí, tramitar els papers i organitzar el trasllat a Barcelona. En el pitjor dels escenaris, Wenger li comunicaria que, malgrat haver-li promès que aquest estiu ell no seria un problema per al fitxatge del Barça, els dos clubs no han arribat a un acord i li toca vestir-se de curt. Aquest és l'escenari que Cesc vol evitar, ja que com a capità de l'equip del nord de Londres vol evitar quedar malament davant dels aficionats amb un acte de rebel·lia. Però, segons va informar ahir Televisió de Catalunya, si és necessari per forçar un desenllaç Cesc estaria disposat a no fer acte de presència als entrenaments.

Les negociacions entre el Barça i l'Arsenal van pel bon camí però no van a la velocitat desitjada pel jugador i el Barça. La primera oferta va ser rebutjada, però de mica en mica les dues parts s'acosten a una xifra que s'aproparia als 40 milions d'euros. Els contactes es mantenen via telefònica, i els dos clubs semblen tenir la seguretat que en el fons tot és qüestió d'hores. El dia clau podria ser dilluns, quan Wenger tornarà a Londres per acabar de donar la seva autorització a l'operació. L'Arsenal, de fet, ja no ha inclòs la imatge de Cesc en la publicitat de la pròxima gira per Àsia.

El Madrid s'hi fica

I tot això succeeix precisament quan, segons el canal de televisió britànic Sky Sports, el Madrid mou peça i intenta posar bastons a les rodes a l'operació blaugrana. Segons aquest canal, Mourinho fa anys que admira el joc de Cesc. Conscients que el jugador vol ser blaugrana, el Madrid estaria actuant així per apujar-ne el preu. Durant els darrers anys el Madrid ha intentat diversos cops aconseguir els serveis de Cesc, però ell va deixar les coses ben clares ara farà un any, quan va dir durant un acte publicitari que si toca marxar de l'Arsenal serà només "per anar al Barça". Segons algunes fonts, de fet, Cesc ja ha començat a buscar casa a la capital catalana.

Segons aquesta informació, el Madrid està disposat a presentar una oferta a l'Arsenal molt superior a la blaugrana, uns 50 milions d'euros, una xifra molt per sobre de la que està disposat a pagar el Barça. L'estat de les negociacions entre els gunners i el Barça, però, és molt avançat i l'Arsenal difícilment decidirà demanar una xifra similar utilitzant com a excusa aquest interès del Reial Madrid.

stats