SEGONA DIVISIÓ
Esports 27/01/2013

El clàssic de filials omplirà el Miniestadi de futur

Natalia Arroyo
2 min
El juvenil Dongou celebra un gol amb Patric i Rafinha al Miniestadi.

BARCELONAA tres dies del Madrid-Barça de Copa al Bernabéu, els aficionats que aquesta tarda, a les 17 h (Canal+ 1), ompliran el Miniestadi (les entrades es van esgotar a principis de setmana) podran gaudir d'un petit tast en el clàssic de filials, un enfrontament que a Barcelona no es viu des del 20 de juny del 1998. Aleshores aquell Barça B ja es movia al ritme d'un jove Xavi Hernández i tancava files per la dreta al voltant d'un Carles Puyol que feia de lateral. Els nois de Josep Maria Gonzalvo, amb qui també competien el porter Arnau i els davanters Luis García, Jofre i Gabri, van golejar els blancs per 5-0 en el partit d'anada de la fase d'ascens a Segona A, la categoria en què juguen ara.

L'afició fa setmanes que espera amb impaciència aquest miniclàssic i se'l pren com una competició entre planters, una comparació de forces, un aparador inigualable: el talent de La Masia contra el de La Fábrica. El seguidor culer vol seguir aprenent-se de memòria els noms dels futurs cracs, imaginant que les accions de Deulofeu, Rafinha, Grimaldo, Patric o Lombán tenen lloc al Camp Nou i no pas al Miniestadi. Els blancs van guanyar el partit de la primera volta (3-2), però les dinàmiques dels dos equips són ben diferents després de 22 jornades.

L'equip d'Eusebio Sacristán ha encadenat vuit partits sense perdre i és cinquè, mentre que els homes d'Alberto Toril ocupen una discretíssima setzena posició. Els blancs, a més, no podran comptar amb un dels seus jugadors més perillosos, Jesé, sancionat. Tampoc jugarà el defensa David Mateos. L'única baixa en el bàndol blaugrana, que pot presumir de ser l'equip més golejador de la categoria amb 49 gols (nou més que els blancs), serà Sergi Roberto, lesionat.

El Girona no falla a casa

Ahir a Montilivi el Girona va salvar els tres punts, en l'últim sospir, contra el Guadalajara (2-0). Els homes de Rubi van haver d'esperar fins al minut 88 per obrir el marcador. Va ser Jandro, després d'una centrada de Jofre, l'encarregat de fer l'1-0. Benja, al temps afegit, va sentenciar en l'última contra del matx.

stats