26/02/2013

Un clàssic destinat a marcar la temporada

3 min
CONCENTRACIÓ MÀXIMA 
 Víctor Valdés, Andrés Iniesta  i Carles Puyol entrenant-se ahir a la Ciutat Esportiva  Joan Gamper del Barça.

BarcelonaEl Barça rep el Reial Madrid al Camp Nou (21 h / Canal+) llepant-se encara les ferides que va patir a Milà. El Madrid, per la seva banda, arriba al Camp Nou pensant en el partit de la setmana que ve a Old Trafford. El cinquè clàssic de la temporada decidirà aquesta nit quin equip arriba a la final de la Copa del Rei, però el plat serà servit a taula amanit amb espècies estrangeres, les de la Lliga de Campions. La derrota del Barça a Milà i la necessitat de remuntar a Manchester del Madrid provoquen mal de panxa als aficionats dels dos equips. Uns aficionats que saben que sortir derrotats del duel d'avui pot dibuixar un escenari poc ideal de cara al partit de tornada dels vuitens de final de la Champions.

El Madrid es juga gairebé tota la temporada en dos estadis tan imponents com el Camp Nou i Old Trafford. El Barça té la Lliga al sac i es juga les opcions a la Copa i la Champions a casa, però la derrota de Milà ha eclipsat el Sol al Camp Nou. El partit d'aquesta nit, més enllà de la importància esportiva, és clau per condicionar l'estat d'ànim de jugadors i aficionats durant les pròximes temporades. Un clàssic que deixa en segon pla el de dissabte que ve al Bernabéu. Malgrat el resultat favorable als homes de Tito Vilanova de l'anada (1-1), el Madrid arriba a Barcelona sense sentir-se inferior a un Barça que ja fa més de 10 partits consecutius que encaixa gols. Després de sobreviure a un partit d'anada en què tenia moltes baixes, el madridisme confia en el bon moment de Cristiano Ronaldo i en la capacitat dels seus homes de jugar millor al Camp Nou que no pas al Bernabéu. El Barça, en canvi, ha patit un tall de digestió i necessita recuperar les millors sensacions per fer bo el matx de l'anada i plantar-se a la final. Serien els entrants ideals per preparar el partit de tornada amb el Milan.

L'escenari és prou favorable als madridistes. Mourinho va aprofitar la crítica de Jordi Roura al col·legiat Undiano Mallenco per burxar els barcelonistes recordant que, "en el passat, el Barça donava lliçons d'esportivitat". El tècnic portuguès sap que podrà jugar a la contra per buscar els gols que necessita, i gaudeix amb l'estat de forma espectacular d'un Cristiano que marca gols i en regala, com a Riazor. Ara els blancs saben que no poden fallar. Si perden, es trobaran aquest dissabte rebent el Barça al Bernabéu en un partit de Lliga que servirà només per recordar davant la seva afició la superioritat d'un rival que li porta 16 punts d'avantatge a la Lliga i l'haurà eliminat de la Copa.

El factor Villa

El Barça, per la seva banda, haurà de reinventar-se després dels dubtes provocats per la derrota a Milà i el partit contra el Sevilla. Villa sembla que té moltes opcions de jugar des de l'inici després de les bones sensacions durant la segona part contra els andalusos, per fixar els centrals, alliberar Lionel Messi i obrir una autopista a Dani Alves. Tello podria ser la carta amagada del cos tècnic blaugrana per acabar de sorprendre un Madrid que té menys dubtes en l'aspecte tècnic, però falta saber quins noms propis tria un Mourinho que pot escollir entre Kaká i Di María, o podria sorprendre amb el francès Varane jugant al mig de la defensa. Xabi Alonso hauria de ser titular.

Fins ara els quatre clàssics de la temporada parlen d'una igualtat gairebé absoluta entre els dos gegants del futbol estatal quan es topen cara a cara, però el matx d'aquesta nit en deixarà un d'estès a terra i amb greus problemes d'inseguretat. Aquest clàssic és molt més que unes semifinals. Pot ser un punt d'inflexió.

stats