BARÇA
Esports 20/04/2012

Un clàssic per cridar "Som i serem"

El Barça ha preparat un mosaic de 90.000 cartolines amb la frase "Som i serem" per al clàssic de demà. Pep Guardiola no sap si podrà comptar amb Alexis Sánchez, que va rebre un cop de John Terry.

àlex Gozalbo
2 min
Simulació de com quedarà demà el Camp Nou amb el mosaic que portarà la frase "Som i serem".

BARCELONA.Sense temps de passar per casa, Pep Guardiola va fer anar els futbolistes del Barça a exercitar-se al Camp Nou. De l'aeroport a l'estadi, on els jugadors van completar una suau sessió de recuperació seguint els exigents paràmetres de professionalitat que l'entrenador blaugrana recorda en cada roda de premsa.

El Barça afronta l'últim mes de la temporada, un període clau en què es jugarà tres títols (Lliga, Lliga de Campions i Copa del Rei), i ho farà seguint els paràmetres que l'han portat fins aquí, tant d'exigència professional com d'estil futbolístic. La frase escollida per al mosaic del clàssic de demà contra el Reial Madrid, "Som i serem", resumeix la filosofia que Pep Guardiola vol subratllar en aquest tram decisiu de la campanya.

Un cop acabada la sessió de recuperació, els jugadors blaugranes van dinar junts per escenificar encara més aquesta imatge de grup que el tècnic considera clau. Pep Guardiola fa setmanes que s'imagina amb Tito Vilanova, el seu ajudant, el partit contra el Madrid, però no serà fins a aquesta tarda quan començarà a treballar-ho de manera específica amb els seus futbolistes.

Pep Guardiola espera veure l'evolució avui d'Alexis Sánchez, que ahir caminava coix per culpa d'una contusió a la cuixa per una entrada de John Terry dimecres. Els serveis mèdics del club analitzaran l'estat físic del davanter xilè, que contra el Chelsea va enviar una pilota al travesser.

Imatge mundial

A poc a poc l'actitud de Pep Guardiola i José Mourinho comença a quedar clara a ulls del món futbolístic internacional. La prestigiosa revista France Football dedica un exemplar al clàssic i ha escollit una imatge de Pepe, el defensa del Reial Madrid, fent volar Leo Messi, el davanter del Barça, per il·lustrar la prèvia a la seva portada.

France Football resumeix en una fotografia la visió que el món té actualment de Barça i Madrid. D'una banda, el talent de Leo Messi. De l'altra, la brutalitat de Pepe. La revista defineix el defensa en un reportatge interior com "l'home que estimava les flames". La revista també dedica un reportatge a Carles Puyol, de qui destaca que "treballa sempre".

El Barça va intentar accentuar ahir la seva imatge de club poliesportiu amb un vídeo en què Marcelinho Huertas (bàsquet), Víctor Tomàs (handbol), Marc Torra (hoquei patins) i Paco Sedano (futbol sala) exposen el seus punts de vista sobre el clàssic que demà enfrontarà, altre cop, el Barça i el Reial Madrid al Camp Nou.

stats