GIRO D'ITÀLIA
Esports 10/05/2011

El ciclisme plora la mort de Wouter Weylandt

Alexis Crosas
2 min

Barcelona.Ahir va ser un dia negre per al Giro d'Itàlia. La tràgica mort del ciclista belga Wouter Weylandt ha commocionat el món dels pedals. El ciclista, de 26 anys, va perdre la vida després de patir un brutal accident en el perillós descens del Passo del Bocco, un port de tercera categoria a uns 25 quilòmetres de la meta.

La caiguda de Wouter Weylandt es va produir a les quatre de la tarda, quan perseguia els escapats del dia en l'etapa entre Reggio de l'Emília i Rapallo. L'accident va ser molt espectacular i de seguida es va veure que les conseqüències havien estat greus. El ciclista va quedar inconscient després de xocar contra un mur protector de la carretera, i va patir, entre altres lesions, una fractura a la base del crani.

Les assistències mèdiques, amb el metge del Giro, Giovanni Tredici, al capdavant, van reanimar-lo de la parada cardiorespiratòria i el corredor va ser traslladat amb helicòpter a l'Hospital de Gènova, on no es va poder fer res per salvar-li la vida. Una hora més tard de l'accident, a les cinc de la tarda, va arribar el comunicat oficial de la mort del ciclista.

El belga era la primera temporada que corria amb el Leopard-Trek, on tenia menys competència que en el seu antic equip, el Quick Step. La d'aquest any era la seva segona participació en el Giro d'Itàlia, on avui fa just un any va aconseguir un important victòria en l'etapa de Middelburg (Holanda), que va estar marcada pels estralls del vent. D'altra banda, Weylandt esperava un fill, que naixerà al mes de setembre, segons havia avisat en el seu compte de Twitter.

Wouter Weylandt s'ha convertit en el quart ciclista que ha perdut la vida al Giro d'Itàlia. El primer va ser l'italià Orfeo Ponsin, per una caiguda durant el descens de la Merluzza al Giro de l'any 1952. El 1976 la desgràcia la va patir Juan Manuel Santisteban, que va caure en la primera etapa de la corsa rosa a Catània, i va patir fractura cranial. I deu anys més tard, Emilio Ravasio va quedar en coma en una etapa a Sicília, en la qual també va perdre la vida.

stats