CICLISME
Esports 31/01/2012

El cas Contador es resoldrà el 6 de febrer

Albert Rabadan
1 min

BARCELONA.El Tribunal d'Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat en un comunicat a través de la seva pàgina web que la seva decisió sobre el cas Contador serà anunciada el dia 6 de febrer. No és la primera vegada que s'ajorna la resolució, que estava prevista inicialment per avui, dimarts 31 de gener. Tota la jornada d'ahir es va viure amb expectació, ja que el periodista de l'agència Reuters Julien Pretot havia anunciat a primera hora que el tribunal faria un comunicat sobre el cas. Finalment es va tractar d'un nou canvi de data, que serà el dia abans d'un simpòsium amb la premsa que organitza l'Agència Mundial Antidopatge (AMA) a Lausana, la seu del TAS. La mateixa AMA i la Unió Ciclista Internacional (UCI) són els organismes que van apel·lar contra la decisió de la Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC) d'absoldre el ciclista de Pinto pel seu resultat advers amb mostres mínimes de clembuterol durant el Tour de França del 2010.

El cas Contador va començar el 30 de setembre del 2010, quan es va conèixer el seu positiu durant el Tour de França per 50 picograms de clembuterol per litre de sang. La RFEC (Federació Espanyola de Ciclisme) va decidir absoldre'l just abans de començar la temporada 2011, però la UCI (Unió Ciclista Internacional) i l'AMA (Agència Mundial Antidopatge) van decidir recórrer la decisió, per la qual cosa es va dur a terme el judici a finals del novembre.

Mentre espera la resolució, Alberto Contador no s'atura i segueix competint. Així, la segona setmana d'aquest mes va viatjar sense problemes al Tour de San Luis (Argentina), on va finalitzar segon, per darrere del veterà Levi Leipheimer (Omega Pharma).

stats