PRIMERA DIVISIÓ
Esports 28/10/2011

El cap de Pandiani tomba el Betis

Cornellà de LlobregatEl problema no era marcar gols, sinó no encaixar-ne. Ahir l'Espanyol va tornar a exhibir la seva millor versió en defensa per derrotar el Betis amb el resultat de moda entre els periquitos: l'1-0. Un gol de Pandiani al minut 74 va ser suficient perquè els blanc-i-blaus sumessin tres punts més i una nova jornada amb la porteria a zero.

Sortida vertical i baixada física

Només començar el partit, l'Espanyol ja va obtenir el control de la pilota i va obligar el Betis a defensar-se. Decidits, Sergio García i Álvaro van moure's en profunditat, buscant desmarcatges en ruptura a l'esquena de l'avançada defensa andalusa. Verdú i Javi Márquez van assistir-los bé, però les cames no van tenir tota la frescor i la precisió per acabar de rematar aquest senzilla i directa estratègia ofensiva. A mesura que van anar passant els minuts, l'Espanyol va canviar aquest automatisme per un joc més combinatiu en què els laterals Javi López i Dídac van guanyar protagonisme.

Sòlid defensivament, sense esquerdes gràcies a la bona feina de Forlín al mig i a la coordinació de la línia de quatre al darrere, l'Espanyol va seguir controlant el partit, i només Beñat i Juanma, amb xuts llunyans, van obligar a intervenir Cristian, que segueix creixent cada dia.

Segona meitat trepidant

Durant el descans, l'Espanyol es va mentalitzar que es mereixia més que un empat i va sortir decidit a obrir el marcador ben aviat per fer justícia. Álvaro va tenir tres grans ocasions abans del minut 60, i un xut a porteria buida de Dídac va ser refusar pel cap d'un defensa del Betis. Cristian va haver d'aturar algun contraatac andalús perillós, sobretot quan el partit es va accelerar i els blanc-i-blaus van tenir menys control sobre el ritme de joc.

Pochettino va moure la banqueta per mirar de tornar l'equilibri a l'equip. Va verticalitzar encara més les bandes amb Dátolo i va situar el múscul de Romaric al doble pivot per deixar la visió de joc de Verdú a la mitja punta. Amb Álvaro negat de cara a gol, l'home més avançat va acabar sent Pandiani. I un cop més l'uruguaià va demostrar que se'l va fitxar per a escenaris de partit com el d'ahir. Una centrada des de l'esquerra de Dídac la va enviar a gol amb un gran remat de cap, que va tornar a ser decisiu i va donar tres punts més a un Espanyol que ja en té prou amb l'1-0 per guanyar els partits.