BÀSQUET: EUROLLIGA
Esports 25/02/2011

El campió vol tornar a ser-ho

àlex Gozalbo
3 min
Schortsanitis i Anderson busquen la pilota en un duel amb molts quilos de diferència.

Barcelona.No n'hi ha cap dubte: el campió de l'Eurolliga vol tornar a ser-ho. El Regal Barça va guanyar ahir a la nit on ningú ho havia fet aquesta temporada, a Tel Aviv, on les victòries es multipliquen exponencialment, ja que s'exageren de generació en generació, mentre són explicades i recordades al llarg del temps.

Xavi Pascual es va trobar amb totes les dificultats del món i, quan semblava que l'equip s'adreçava a un atzucac sense sortida, va rescatar el seus homes per conduir-los a la victòria. Primer va superar una i mil defenses de David Blatt, un geni capaç de deixar Joan Carles Navarro i Alan Anderson sense anotar al primer quart. Després va combatre la superioritat física de jugadors com Jeremy Pargo (a fora) i Sofoklis Schortsanitis (a dins). Més tard es va sobreposar a la innocència d'Anderson, que va enviar el partit a la pròrroga amb una falta tan innecessària com tàcticament absurda. I finalment va sobreviure a un temps extra, el primer que vivia com a entrenador a l'Eurolliga.

Res d'això, però, va servir per aturar la gana d'un equip que, ahir sí, va tornar a jugar com un campió. L'ambició va ser tan gran que l'equip no es va conformar amb buscar una derrota estratègica. Perdre per nou punts servia al conjunt blaugrana, que va preferir combatre per gestes més importants.

Ho va fer llegint a la perfecció un partit d'una exigència immensa, tant física com tàctica, en què cada jugador va saber trobar el seu moment. Quan les coses pintaven pitjor, perquè van pintar malament, Terence Morris va sortir des de la banqueta per anotar 8 punts en 90 segons. L'aler pivot va acabar amb 19 punts i amb la sensació d'haver recuperat en un escenari dels grans bona part del prestigi que se li havia esmunyit per un forat de les butxaques durant bona part de l'any.

També va ser útil Joe Ingles, un inconscient del tot necessari en els moments en què els seus companys comencen a pensar massa en les conseqüències d'una situació o d'una altra. Ell, aliè a tot, suma bàsquets amb aparent naturalitat.

Més encara Joan Carles Navarro, que va encadenar tres triples després del descans per recordar a Europa que la defensa de Pablo Prigioni va ser un dia i mai més.

I fins i tot Fran Vázquez, que als cinc minuts d'afegit, va mostrar-se efectiu en uns moments en què començar amb un peu o un altre ho condiciona tot.

Tot i jugar 45 minuts i fer-ho contra una defensa descomunal, el Regal Barça tan sols va perdre 11 pilotes contra el Maccabi Electra Tel Aviv, que en molts moments del partit va forçar accions de dos contra un per dificultar l'atac blaugrana.

El Sant Jordi, a tocar El Regal Barça tancarà dijous el Top 16 de l'Eurolliga amb un partit al Palau Blaugrana sense res en joc contra l'Union Olimpija. Faci el que faci, l'equip blaugrana accedirà als quarts de final com a primer de grup i amb el factor camp garantit.

El rival del Regal Barça a quarts de final, l'últim obstacle abans de la Final Four del Palau Sant Jordi, serà el Panathinaikos, el Caja Laboral o el Lietuvos Rytas. Tots tres arriben a l'última jornada empatats a tres victòries.

El conjunt basc juga a Vilnius. Si guanya, serà primer de grup i es veurà les cares amb el Maccabi Electra Tel Aviv. Si perd, haurà d'esperar a veure què fa el Panathinaikos a Màlaga.

stats