PRETEMPORADA DE FÓRMULA 1
Esports 02/02/2011

El campió Vettel segueix manant

El circuit Ricardo Tormo va obrir la pretemporada de F-1. En el primer dia d'entrenaments, Vettel va volar amb el seu Red Bull. L'alemany torna a ser, juntament amb Alonso, candidat al campionat.

Nuria García
2 min
Sebastian Vettel va marcar territori sobre l'asfalt aconseguint el millor temps amb el seu nou Red Bull.

Barcelona.Després d'un hivern de vacances, els pilots de Fórmula 1 han tornat a la feina. La pretemporada va aixecar ahir el teló al circuit Ricardo Tormo de Xest i, tot i que durant els primers dies encara no es poden valorar els canvis respecte a la temporada passada i sempre hi poden haver sorpreses d'última hora, els pilots ja comencen a posicionar-se i alguns ja treuen el cap en les posicions capdavanteres, com si volguessin marcar territori. És el cas de l'actual campió del món, Sebastian Vettel, que ahir, tot i pilotar un monoplaça nou per primer cop, va tornar a ser el més ràpid.

L'alemany, que estrenava el número 1 al frontal del seu monoplaça, va demostrar sobre el traçat valencià que s'ha adaptat molt bé al seu nou RB7 i que torna a ser un dels ferms candidats a guanyar el mundial, imposant-se als seus rivals. Per la seva banda, Fernando Alonso, que també va estrenar ahir l'F1510, espera, un altre cop, no posar les coses fàcils a l'alemany i, malgrat que diu que encara no sap si podrà lluitar pel Mundial -afirma que fins el 13 de març a Bahrain no es podran fer valoracions-, Ferrari és Ferrari i, evidentment, haurà d'estar entre els primers. Ahir a Xest l'asturià va ser qui més voltes va fer -un total de 98- i va acabar la jornada cinquè, a set dècimes del campió alemany. "Ens hem dedicat a fer quilòmetres, a fer moltes voltes per, d'aquesta manera, intentar evitar els problemes mecànics; a més, ens hem hagut de començar a adaptar als nous botons del cotxe", va dir Alonso, que avui tornarà a pujar al cotxe i demà, en l'última jornada d'aquests primers entrenaments oficials, cedirà el seient al seu company, el brasiler Felipe Massa.

Tres presentacions

A més de la primera jornada d'entrenaments, el traçat valencià també va acollir ahir tres presentacions. Jaume Alguersuari va ensenyar per primer cop el seu Red Bull STR6 al costat del seu company, el suïs Sebastien Buemi. A més, només uns minuts abans ja s'havia presentat l'altre equip dels braus vermells, Red Bull, amb el seu RB7 dissenyat per Adrian Newey que pilotaran el campió Sebastian Vettel i l'australià Mark Webber. Per acabar, Mercedes també va es presentar. Per segon any, aquesta escuderia tornarà a ser cent per cent alemanya, amb els pilots Michael Schumacher i Nico Rosberg.

stats