KARIM BENZEMA NO HA MARCAT CAP GOL A LA LLIGA DES QUE HIGUAÍN ESTÀ LESIONAT
Esports 16/01/2011

Es busca davanter sense límit d'edat i amb experiència

Aquesta setmana José Mourinho ha parlat en públic d'un davanter centre. El nom és el de Ruud van Nistelrooy, exjugador de la casa blanca i amb el qual va coincidir en les primeres temporades a la Premier.

Adrià Soldevila
2 min

Barcelona.El Reial Madrid juga avui a l'estadi on fa gairebé dos mesos el Barça va guanyar per 0-8. Els de José Mourinho visiten l'Almeria amb el dilema del davanter. Karim Benzema no marca i el tècnic portuguès es desespera cada dia més demanant a crits l'arribada d'un davanter nou encara que tingui 34 anys, com l'últim nom que ha sortit.

Després de setmanes demanant un davanter centre sense dir cap nom propi, ahir, en la roda de premsa prèvia al partit, l'entrenador del conjunt blanc va admetre el seu interès per la incorporació de Ruud van Nistelrooy a les seves files: "Es parla de molts noms, si finalment és Ruud estaria molt content. Hem coincidit al futbol anglès durant les meves primeres temporades. Conec el jugador i la persona. Encantat si és ell, però veurem què passa". Mourinho, però, va aclarir que "jo, personalment, no he tingut cap contacte amb el jugador ni amb l'Hamburg i no em sembla correcte parlar d'un jugador que juga amb una samarreta que no és la meva".

Recordem que el davanter holandès ja va jugar al Reial Madrid fins al desembre, quan va ser traspassat a l'Hamburg a causa de les seves constants lesions. Van Nistelrooy va aconseguir 46 gols en els 68 partits de Lliga que va disputar amb el Reial Madrid i un total de 49 dianes en 73 partits oficials. Ahir, de fet, el mateix Van Nistelrooy va afirmar que "no és qualsevol club, el que pregunta per mi. És l'únic club pel qual estaria disposat a marxar".

El gol, primordial en un davanter

Una dada important en aquest aspecte és la dels gols. En les primeres dotze jornades, és a dir, fins a la lesió d'Higuaín, el davanter centre pur era el mateix argentí i havia marcat 7 gols. Benzema, l'actual davanter centre, duu un gol en tota la Lliga, però el va marcar a la jornada 4, en un partit al Bernabéu davant l'Espanyol. És a dir, des que el francès és titular i únic davanter disponible, no ha aconseguit cap gol amb el Reial Madrid i ja són 13 partits de Lliga sense veure la porteria, fet que fa encara més evident que el Madrid necessita un golejador que garanteixi dianes i, fins i tot, que estigui preparat per ser el davanter titular.

El davanter format al Lió va marcar 8 gols en la seva primera temporada a la Lliga. Va disputar 27 partits, mentre que Higuaín en tan sols 5 partits més en va aconseguir 27.

Tanca una volta de rècord

Com el Barça, el Reial Madrid també ha fet una primera volta de rècord personal. La seva millor marca a aquestes alçades data de la temporada 2007-2008, en què duia 44 punts, tres menys que ara, i tenia el Barça per sota seu. Ara mateix aquesta barbaritat de punts no serveix de res, el Barça és el líder.

stats